Zowel voor het optimaliseren van klantenrelaties als voor het inzicht in onderhandelen: onmisbaar. De vele oefeningen zorgen voor een praktische kijk en bevorderen de theoretische kennis. Bedankt Dirk!

Eva CLAEYÉ, Technical Advisor Swine MSD ANIMAL HEALTH

De stof wordt doorleefd gebracht, doorspekt met voorbeelden uit de realiteit. Enkel spijt dat ik deze cursus niet eerder heb gevolgd…

Sofie VANDELANNOOTE, Algemeen Directeur VENECO (22)

Fantastische eye-opener. Ongelooflijk leerrijk en waardevol voor de toekomst. Dank u!

Frederick RONSE, CEO OVINTO (22)

Zeer sterke lesgever, de ervaring en expertise druipt ervan af, heeft me heel veel inspiratie gegeven! Ik zal deze input absoluut toepassen in de praktijk.

Evelien KEMPENEERS, Account Manager SOLVENTURE (22)

Enorm inspirerende training, aan te raden voor iedereen! Een one-of-a kind seminarie die mij niet alleen verrijkt heeft op professioneel gebied, maar ook op persoonlijk vlak. De dagen zijn voorbij gevlogen door de passie en vertelkracht van Dirk waardoor je tot de laatste minuut aan zijn lippen hangt.

Lies RAYMAEKERS, Sales & Marketing Manager BAYER (22)

Dit seminarie bespreekt een breed gamma aan onderhandelingstechnieken, zodat in ieder scenario wel een succesvolle techniek gebruikt kan worden. Bovendien wordt dit alles tijdens uiteenlopende cases goed ingeoefend. The final touch zijn de vele interessante praktijkvoorbeelden van prof Van Poucke.

Maaike ORTIBUS, Business Developer ENGIE ELECTRABEL (22)

Een zeer actieve en betrokken samenwerking tussen de deelnemers, geleid door een energieke master of ceremony. De theorie wordt steeds overgoten met levendige en vaak herkenbare voorbeelden aangevuld met interessante case-studies.

Kim HEUNGENS, Project Manager GROEP BOUWEN (22)

Zeer interactieve cursus om in het dagelijks werk te gebruiken; de moeite waard om van Limburg naar Gent te rijden!

Joël EYCKENS, Bestuurder EGD (22)

Ongelooflijk snel toepasbaar in een grote verscheidenheid van domeinen, van sales tot aankoop, kleine en grote managementbeslissingen en alledaagse situaties. Opgefleurd met soms hilarische anekdotes en inzichten die het onderhandelen ver overstijgen.

Pierre DE PUYDT, Marketing & Sales INTEGRAL INTERIORS (22)

Deze vorming geeft u een bagage mee die heel bruikbaar is; inhoudelijk zeer goed onderbouwd en gestoffeerd met veel oefeningen.

Marleen DELAERE, Directeur Financieel en Administratief Beleid FAMILIEHULP (22)

Must do: een echte eye opener. Enorm veel praktijkgerichte voorbeelden, tips & trics, boeiende oefeningen gebracht met veel humor, passie en enthousiasme. Al tijdens het seminarie is de kans op slagen enorm gestegen!

Philip Vanstiphout, Gedelegeerd Bestuurder Induver Hasselt

Enorm veel bijgeleerd. Had ik die training 20 jaar geleden gehad dan had mijn leven en carrière er waarschijnlijk anders uit gezien, maar gelukkig heb ik nog minimum 20 jaar voor de boeg…

Stefan Vanluyten, Zaakvoerder - Atrado - B&K Projects – Taalbureauyten, Zaakvoerder

Interessante uiteenzetting, boeiend gebracht, zeer praktijkgericht en goed opgebouwd.”

Johan Theunis, Operational Manager & Sales Gobo Transport & Logistics

Bijzonder interessante inhoud op een verhelderende manier gebracht. Bedankt, Dirk!”

Marc Schroyen, Sales Manager EMEA – Polyvision

Een absolute aanrader. Boeiend, bijzonder leerrijk, gestoffeerd met allerlei tips en trics, veel praktijkvoorbeelden, gebracht door een unieke, humoristische ervaringsdeskundige die uitzonderlijk gezegend is met de gave van het woord. Ik kan dit in mijn dagdagelijks professioneel, sociaal en zelfs familieleven maximalistisch gebruiken.

Guy Schiepers, Advocaat-Partner Lijnrecht Advocaten

Tijdens elke onderhandeling pluk ik de vruchten van dit seminarie. Een boeiende top docent met memorabele praktijkvoorbeelden. Voor de training dacht ik dat ik niet veel onderhandelde, nu weet ik dat ik dat eigenlijk dagelijks doe.

Astrid Linders, Legal Counsel Democo

Een eye-opener die zal blijven hangen, vlot in de praktijk om te zetten vanaf dag 1.

Michel Lambrechts, Zaakvoerder Lambrechts-Nicolaers

Een fantastische ervaring! Goede manier van verankering dankzij de afwisseling tussen theorie en live-cases. Infotainment.

Johan Ghijselinck, Strategic Information Manager H.Essersselinck

Je herkent de methodes die de tegenpartij gebruikt om zijn of haar slag binnen te halen. Je laat je minder snel van de wijs brengen als je opponent een agressieve onderhandelingstechniek gebruikt.

Tom De Coster, Gedelegeerd Bestuurder - De Coster Dominique nv

Een 10 op 10 waard: simpele regels met veel meerwaarde! Een intense cursus waarin voor verveling geen tijd is: een geweldige dynamiek waarbij prof. Van Poucke met veel overgave zijn ervaring op een vaak humoristische wijze brengt.

Tom Cornelissen, Site Manager Bionerga

Een praktisch gerichte cursus met relevante tips en trics, begrijpbaar gebracht door een boeiende docent.”

Davy Collin, Manager M&A Deloitte Accountancy

Zeer leerrijke training met veel praktijkgerichte voorbeelden en veel tips en trics die je meteen kan gebruiken.

Evi Claes, Management Claes Distribution

Je gaat met een kleerkast aan kapstokken naar huis! De materie wordt herleid tot de essentie aan de hand van herkenbare situaties, gebracht op een zeer levendige en interactieve manier.

Jeff Buyens , Director Finance Nitto Belgium

Zeer resultaat gedreven opleiding, gebracht door een expert die het gepassioneerd brengt, met voorbeelden uit zijn rijke ervaring en zeer goed uitgewerkte praktijkoefeningen in de verschillende onderhandelingsmethodes.

Frederik VERMEULEN, Zaakvoerder I-MOSS

Realistische cases en geweldige anekdotes; sterke onderbouwing en analyse; feedback van andere mensen uit diverse organisaties brengen je tot diepere inzichten.

Olivier VERHOEVEN, Business Developer ELECTRABEL

Een absolute aanrader! Dit was voor mij de meest professionele cursus, gedoceerd door een topexpert. Tijdens deze cursus viel mij de absolute kennis, de brede interesse en de professionele werkhouding van Prof. Van Poucke op. Zijn gevoel voor humor en levendige presentatie lieten me telkens uitkijken naar de volgende lesdag.

Mie VAN SLYCKE, Key Accountmanager MUNDIPHARMA

Je wordt meegezogen in de fascinerende wereld van het onderhandelen. Dirk heeft ons inzichten en veel ‘tips & tricks’ bijgebracht die zowel privé als professioneel van groot nut zijn.

Isabel VANDERRIEST, Regulatory Affairs Team Leader PFIZER

Het seminar bevat tips en tools die onmiddellijk toepasbaar zijn in de praktijk. Een ideale mix van theorie en praktijk gebracht in een aangename vorm.

Wim VANDENBUSSCHE, Producer KOEKEN TROEF

Op een zeer aangename, to the point en hands on wijze worden de tips en tricks van het onderhandelen bijgebracht. Zeer relevante cases, die je aanzetten tot nadenken, structureren en voorbereiden. Je krijgt er al volledig zin in om aan de onderhandelingstafel te gaan zitten.

Sandy SERCU, Manager Clinical Research/Market Access ARCHEMIN

Een uiterst boeiende en verrijkende opleiding waarin cases, voorbeelden en onderhandelingsoefeningen centraal staan. Elk van de zes dagen heb ik genoten van nieuwe ideeën, interessante ervaringen en een goede dosis humor.

Vincent PAREIN, VANDEMOORTELE

De vele praktische oefeningen, zelfs buiten je domein, geven je inzichten en tips en tricks die je meeneemt tijdens je ganse, verdere carrière.

Petra FAES, Senior Market Access Manager BAYER

Een topspreker met een hoog entertainmentgehalte! De beste leerschool door de vele cases en de praktijkgerelateerde oefeningen.

Marie-Hélène FACK, Junior KAM Scandinavia VAMIX

Zeer praktijkgerichte opleiding, herkenbare voorbeelden en een schitterende presentatie: zowel in het dagelijkse leven als in business direct te gebruiken en toe te passen.

Laurent DE PUYDT, Marketing & Sales INTEGRAL INTERIORS Laurent DE PUYDT,

Door de cursus ga je de theorie in je dagdagelijkse praktijk implementeren. Boeiende en praktische casussen, een gestructureerde presentatie van de concepten op een adequaat aantal lesdagen.

Bram DAS, Transaction Manager EXTENSA GROUP

Dankzij de vele praktijkvoorbeelden, rollenspelen en ervaringen van andere deelnemers leer je op korte tijd alle mogelijke onderhandelingsvormen kennen én toepassen. Tussen de sessies door merken je onderhandelingspartners al het verschil!

Nele BUYSMANS, Bpost

Wat ik in deze opleiding heb geleerd gebruikte ik onmiddellijk in mijn praktijk en het heeft me intussen al veel resultaten opgeleverd! Dirk is een fantastische verteller die de materie zeer goed kent. De anekdotes en voorbeelden uit de praktijk zijn een enorme toegevoegde waarde.

Tim BRIJS, Business Developer ELECTRABEL

Behapbare concepten worden getoetst in praktijkoefeningen. Sprekende verhalen leiden tot succes. Een brede exploratie van onderhandelingsvaardigheden.

Michel ZELLIEN, Bedrijfsleider ZEAGLE (20)

Een boeiende 6-daagse met een enthousiasmerende prof. De combinatie van vele praktijkvoorbeelden, rollenspelen en een toolbox die we achteraf kunnen raadplegen, geeft deze cursus een goede ROI voor werknemer én werkgever.

Evi VAN ROOSBROECK, Accountmanager AXIANS (20)

Uitstekende cursus met vele cases uit ‘real life’, boeiend gebracht door een excellente docent.

Dave SEGHER,S Project Manager PHARMAVIZE (20)

Het beste seminarie dat ik ooit heb gevolgd. Een fantastische docent met heel veel praktijkervaring. Dit mag je echt niet missen…

Alexandra LYBAERT, Founder and Creator MEGATIKI (20)

Het is een bijzonder interessante cursus met erg veel bruikbare aspecten, op zo’n toffe manier gebracht dat het boeiend bleef van de eerste tot de laatste dag.

Ellen HOUBEN, Key Account Manager Vlaanderen ELI LILLY (20)

Beste training ooit. Door de vele oefeningen en de feedback (altijd met een vleugje humor gebracht) kan je dit onmiddellijk in de praktijk gebruiken. Bedankt Dirk!

Alain GITS, District Sales Manager ELI LILLY (20)

Een cursus om te beleven: een superopleiding die naast de zeer goed uitgewerkte theoretische kennis zeer veel inzicht geeft in hoe onderhandelingen in het werkelijke leven verlopen.

Rudy FAES, HR Partner ELECTRABEL (20)

Zeer praktisch: in een kleine groep ervaar je de theorie door de cases; zeer boeiend gegeven door een professional, een autoriteit in zijn vak.

Ines DE VOS, Zaakvoerder KOEKEN TROEF! (20)

Onderhandelen tot de Handdruk is een extreem to-the-point gerichte opleiding met veel tips ’n trics die onmiddellijk toepasbaar zijn in de praktijk. Het brengt je persoonlijk naar een hoger niveau en geeft je de nodige ‘geestelijke rust’ om een onderhandeling succesvol te voeren.

Ria DE MEERLEER, Key Account & Tender Manager BAYER (20)

Ik heb al veel trainingen gevolgd maar dit is een van de weinige waar ik elke dag belangrijke zaken meenam die me de rest van mijn carrière zullen bijblijven.

Benedicte COUCKE, Key Account Manager Belgium LIFESCAN (Johnson & Johnson Medical ) (20)

Zeer deskundig onderbouwd en praktisch toepasbaar. Heel plezant en vermoeiend, even goed als een weekend jagen.

Louis COLLÉE, Bestuurder X-LAM ENGINEERING (20)

Zeer goed gebracht door een enthousiaste docent via herkenbare cases en duidelijke tools. Inhoudelijk een zeer sterke opleiding.

Nathalie BORREMANS, Business Developer S P ELECTRABEL (20)

Enorm veel praktische cases en real life voorbeelden. Grote ervaringsgerichte ingesteldheid zowel over recht, politiek, ethiek, overleg, media en, natuurlijk, onderhandelen.

Roel BETTENS, Sales Engineer MAINTENANCE PARTNERS (20)

Dit seminarie bewijst dat je goed onderhandelen kan leren: met de basisprincipes uit de syllabus, de ondervinding van de vele oefeningen en de overtuigingskracht van Dirk. (19)

Lieven ZWAENEPOEL, Ondervoorzitter BRABANTS APOTHEKERS FORUM

Op een zeer geanimeerde en didactische wijze verkrijg je praktische tools om altijd te onderhandelen tot de handdruk. (19)

Karen VAN HOVE, Key Account Manager MSD Animal Health

Uitstekende, praktische en leerrijke cursus die op een zeer geanimeerde manier wordt gegeven. (19)

Geert VAN HOOF, General Manager CHIESI

Een bewustwordingsproces over hoe en wanneer sociale strategieën werken en een waardevol kader waarop ik kan bouwen in de toekomst. Bedankt. (19)

Floor STAM, Business Development Manager VIB

Heel verrijkend! Uitermate boeiende lesgever: veel praktijkvoorbeelden met klasse en humor gebracht. Nieuwe inzichten die je onmiddellijk kan testen in leuke oefeningen. (19)

Carla SNOECK, IP manager VIB

Bedankt voor de vele leerrijke tips. Het is TOP! (19)

Sandro PARAVIZZINI, CEO A.J. VEURINK

De opleiding wordt heel levendig en interactief gegeven. Leuke en uitdagende cases waardoor je de technieken werkelijk gaat beheersen. (19)

Nicolas DE WILDE, Gerechtsdeurwaarders DE WILDE &BAELE

Het meesterschap van Dirk, gecombineerd met een ongedwongen en ludieke stijl zorgt voor lessen-voor-het-leven. Ik heb vaardigheden ontwikkeld die me veel sterker zullen doen staan als onderhandelaar, zowel binnen als buiten mijn functie. (19)

Franky DE WILDE, Manager of Knowledge Center NIPPON SHOKUBAI

Deze cursus geeft je de onontbeerlijke tools om op een gestructureerde en doordachte manier te onderhandelen en te lobbyen. (19)

Anne BRUNEEL, Regulatory Affairs Manager Benelux GEDEON RICHTER

Heel afwisselend: deze dagen hebben me bijzonder veel inzicht verschaft; niet alleen in onderhandelen maar ook in besluitvormingsprocessen en macht! (19)

Rita BERTON, zaakvoerder – bestuurder TULIEP– AMA SERVICE

Onderhandelen is niet gemakkelijk, maar hier leer je alle onderhandelingsmethodes systematisch kennen. (19)

Rebecca ANDRIES, Manager AHLERS International

Onderhandelen tot de Handdruk is voor de medewerkers van Infrabel een echt succes geworden. De beklijvende manier van les geven, de herkenbare situaties in de case studies, de tips & tricks, methodologieën, ... zullen ons nog lang bijblijven en ik ben er van overtuigd dat de return on investment reeds positief was na de eerste banale onderhandeling. Bedankt en well done!

Sven VAN DROOGENBROECK, Purchasing Manager INFRABEL

Onmiddellijk toepasbaar on the job; uitzonderlijk evenwichtig programma met theorie, praktijk en reële voorbeelden.

Redgynald BALL , Business Quality Analyst ELECTRABEL

Enorm leerrijke ervaring waarbij met een flinke dosis humor en een karrenvracht aan praktijkvoorbeelden je tot nieuwe inzichten in onderhandelingstechnieken wordt gebracht.

Alex DE MAEGD, Director of legal & business affairs SIMON SAYS

Gewoon top: een echte aanrader voor iedereen die beter wil doen. Geen goedkoop seminarie maar het was dan ook iedere Eurocent waard! Je hebt het op korte termijn dubbel en dik terugverdiend.

Fiona DE SMET, Business Representative LaserTopo

Veel geleerd op 6 aangename en zeer waardevolle dagen ; enthousiaste lesgever met krachtige praktijkvoorbeelden en waardevolle kapstokken die blijven hangen.

Tino GABRIEL, Directeur Financiën en Administratie AZ GROENINGE

Wat mij betreft : top ! Onderhandelaars krijgen een systematisch kader voor analyse en dat is een absolute must.

Gert HAELTERMAN, Finance & private equity professional GH Consulting

Iedereen zou deze cursus gevolgd moeten hebben. Een goed gestructureerde aanpak verschaft een beter inzicht in de technieken en wanneer die toegepast dienen te worden. Je ontdekt je eigen stijl van onderhandelen en breidt die uit.

Olivier HERBERIGS, Zaakvoerder HERBERIGS & Cie

Een toponderhandelaar met een topcursus : wanneer praktijkervaring, een sterke inhoud en excellente doceercapaciteiten elkaar ontmoeten, kom je tot deze uitstekende cursus, waar we ons voordeel duidelijk zullen mee doen, zowel in het bedrijfsleven, verenigingsleven als in huiselijke kring.

Christophe HORMAN, Product Champion Home Services ELECTRABEL

Perfecte combinatie van interessant – relevant – aangenaam: via relevante cases en workshops kan je de leerstof meteen inoefenen, ervaren en toepassen, in een aangename setting en een vlotte sfeer.

Aileen LARNO, Freelance marketing manager ALMS

Een aanrader op alle vlakken: toepasbaar in sales, project management, privé, onderhandelingen met hiërarchie… kortom een veel breder raakvlak dan origineel gedacht. Perfecte opbouw van dag 1 naar dag 6, geanimeerd gebracht en veel verduidelijking met praktische ervaring!

Steven OSTE, Project & Bid Manager SIEMENS

Recommandé pour l’expertise de Dirk, très bon orateur, très clair et dynamique dans sa présentation ; nombreux trucs et astuces, nombreux exemples concrets. Merci !

Angelique STOFFELS , Account Manager Local Business Accounts ELECTRABEL

Een opleiding met een onmiddellijke return on investment die het aangename aan het nuttige koppelt.

Bart TIMMERMANS, Category Manager ICT INFRABEL

De cursus doet tijdig de alarmbellen rinkelen, biedt tools die in diverse situaties bruikbaar zijn en leert krachtige reflexen aan. Bovendien didactisch zeer aangenaam gebracht.

Liesbeth WEYNANTS, advocaat HOYNG MONEGIER

Positieve en dynamische groepssfeer met een sterke interactiviteit over de disciplines heen. Een zeer energieke en gedreven docent. Direct toepasbaar in de praktijk.

Bart VAN ROSSEN, Division Manager RHENUS Logistics

De kapstokken van de cursus blijven goed hangen waardoor de evolutie van je onderhandelingstechniek zeer groot is. Goede opbouw en structuur met interessante, inleefbare cases.

Ellen VANHAEREN, Voorzitter werkgroep art. 81 voor terugbetaling van geneesmiddelen RIZIV

Best seminar ever. EVER ! A thrilling experience… full attention guaranteed.

Karl SOENS, Technology Manager and Deputy Director EVONET

De praktische tools van deze training geven je vele stappen voorsprong op je gesprekspartner waardoor ik mijn belangen kan maximaliseren. Al vanaf de eerste dag besef je dat je veel vaker dan gedacht onderhandelt in je professionele loopbaan.

Bart TORBEYNS, Policy & Government Relations Manager MERCK SHARP & DOHME

De beste cursus uit mijn professionele carrière: sterke praktijkcases en groepsdynamiek; leerrijk en toch humoristisch; zeer goede accommodatie.

Geert MERTENS, Zaakvoerder GROEP FORREZ

Beste cursus ooit gevolgd! Door de praktijkgerichtheid van de cases leer je de technieken snel. Ze helpen mij veel beter te onderhandelen in mijn carrière. Hartelijk bedankt.

Liesbeth MEYTEN, Category Manager GAMMA België

Dirk bouwt elke dag een duidelijk framework rond herkenbare cases, dat direct kan toegepast worden in het dagdagelijkse professionele leven (maar evengoed privé). On top heb je de inspirerende en met humor doorspekte stijl van Dirk, wat de lessen heel aangenaam maakt.

Peter DE VOS, Gedelegeerd Bestuurder DE VOS ENERGIE

Ik heb nog nooit een cursus gevolgd die zo concreet toepasbaar is én zo plezant was om aan deel te nemen.

Steven DEBRAUWERE, Head of Finance and Supply Chain Management ANACURA

Dirk Van Poucke combineert op een unieke manier de theoretische kennis en een schat van praktijkervaring. Hij geeft met veel overgave en drive les wat het erg boeiend maakt.

Veerle VAN DE STEEN, Zaakvoerder IMPULSE Consulting

Het geeft een bijzonder brede kijk op alle aspecten van onderhandelen, met massaal veel bijzonder realistische voorbeelden en cases, die blijven plakken omdat het dan nog eens zo theatraal gebracht wordt.

Wouter VANDAMME, Product Manager Ontwikkelingen EANDIS

Een echte aanrader. Je leert veel technieken bij door oefeningen in groep; de concepten worden goed toegelicht door vele voorbeelden uit de praktijk.

Olmo VAN ASSCHE, Aankoper VANAS

Zeer onderhoudend seminarie: de inhoudelijke kennis die opgedaan wordt kan onmiddellijk in de praktijk toegepast worden en vertaalt zich in betere resultaten.

Steven STEPPE, Directeur REBELGROUP Advisory Belgium

Pure klasse! Dirk is een topspreker en brengt zijn cursus met zeer veel kunde en overtuiging, doorspekt met verhalen en verwijzingen naar de echte wereld.

Ann SMET, Associate Director Hemar JANSSEN CILAG

Nooit meegemaakt: een cursus waar je met de smile naar toe gaat. Sterk. Alle facetten van het onderhandelingsproces belicht en bevattelijk gebracht.

Stijn SIONGERS, Bestuurder SIVAFROST

Deze opleiding biedt een grote meerwaarde. Met een overzichtelijke cursus waar later kan op teruggevallen worden en als ondersteuning voor komende onderhandelingen.

Peter LAUWERS, Sales Engineer DEBA

Een niet te missen opleiding: ik heb enorm genoten en veel geleerd door de theorie, de praktische oefeningen en de cases; zeer toepasbaar in verschillende real life situaties.

Eric LAUWERS, Managing Director SERCAFIM

Het statement dat deze cursus zich vele malen terugbetaalt, klopt. Dagelijks toepasbaar, sprekende voorbeelden en heldere cases…

Tine HELLEBUYCK, Teamleader Sourcing ATLAS COPCO AIRPOWER

Deze cursus is zijn geld meer dan waard. Een uitstekende spreker die u van begin tot eind gedurende 6 boeiende dagen inwijdt in de geheimen van het onderhandelen.

Peter GROENVYNCK, Project Manager TELENET

Een absolute aanrader! Professor Dirk geeft je wetenschappelijk onderbouwde inzichten in onderhandelen die je intuïtief niet altijd aanvoelt. Zijn entertainende manier van vertellen, de vele voorbeelden uit zijn praktijk en de gradueel complexer wordende rollenspelen maken van dit seminarie een absolute winner.

Erik DE SCHUTTER, Business Relations Industry VITO

Een echte topper. Ongelooflijke bijbel aan tips die je kan gebruiken bij elk type onderhandelingen – privé en professioneel. De cursus betaalt zich in een veelvoud terug.

Delphine DESCAMPS, Technical KAM Industry Belux VAMIX

Deze opleiding in onderhandelen was het beste seminarie van gans mijn professionele leven. Echt waar ! Onderhandelingen met suppliers, met vakbonden, met grote klanten… alles is goed verlopen. Ook in mijn privé zaken. Nooit ben ik de lessen van Uw seminarie vergeten. Daarvoor mijn grote dank!

Xavier Votron Directeur Generaal ELECTRABEL (op rust)

Dirk heeft een zeer levendige stijl, kan putten uit een massa eigen ervaring. De methode pas je toe op veel verschillende gebieden gaande van Sales-, inkoop-, loon- en coalitie- onderhandelingen.

Roel DE MEESTER, Managing Director WUNDERKRAUT (15)

Heel praktisch gebracht met prachtige voorbeelden en ervaringen. Leuke rollen in verschillende cases.

Philippe LESCEU, Regional Sales Manager VAMIX (15)

Ik beveel dit seminarie sterk aan: je leert effectief duidelijke tools door heel praktische oefeningen. Het onderhandelingsproces wordt gekaderd waardoor je fouten van vroeger herkent en niet meer maakt.

Jan CUPPENS, Manager Technology and Projects MSCHT (15)

Sterke spreker met kennis van zaken, boeiende cases en oefeningen, gewoon super.

Jean-Pierre VERHASSELT, Product Specialist WEISS TECHNIK (15)

De topper in alle opleidingen die ik tot nu gevolgd heb. Mijn pay-back projectie ziet er veelbelovend uit. Bedankt.

Lieven DE MEESTER, Program Director LD Company (15)

Deze cursus is de meest praktische die ik ooit gevolgd heb. Een aanrader: onmiddellijk toepasbaar op vele gebieden, professioneel én privé. Zeer boeiende, inspirerende prof met massa’s praktijkervaring. Sterke combinatie van theorie en praktijk.

Kathleen DE COCK, Senior Investeringsmanager PMV (15)

Deze opleiding maakt het verschil. Niet alleen onderhandelen maar ook the bigger picture: inzichten in het menselijk handelen die een grotere technische bagage geven en de gebruiksmogelijkheden verruimen. En de beklijvende pedagogische stijl van Dirk!

Thierry D'HOORE, Bedrijfsjurist ELIA (15)

Uitermate relevante mix van theorie en praktijk. Gebracht door een rasentertainer met eindeloze ervaring, doorspekt en gekruid met cases. Intellectueel en emotioneel heel gevulde dagen.

Pierre SAELEN, Afgevaardigd Bestuurder PHARMA DIAGNOSTICS (15)

Zeer praktijkgericht en op een losse maar toch gestructureerde manier gebracht.

Eva VANHAELST, Advocaat LEXCOM advocatenkantoor (15)

Deze topcursus is inhoudelijk zeer verrijkend. Met een extra dimensie door de realistische voorbeelden en met veel vakmanschap en humor gebracht.

Jonathan CALLEBAUT, Key Account Manager VAMIX (15)

Zeer praktische benadering met echte POWER-tools. Direct inzetbaar in zowel professionele als private besprekingen.

Wim ROGGEMAN, Zaakvoerder ARCHITECTENBUREAU Roggeman (15)

Ongetwijfeld de beste training die ik ooit gevolgd heb. Super leerrijke inhoud ondersteund door de dynamiek en de levendige voorstelling van Dirk.

Tom CLAUWAERT, Project Management SIEMENS (15)

Dit seminarie is van een zeer hoog niveau. Het is de naam TOPSEMINARIE waardig.

Bernard VAN DEN HAUTE, Business Manager ALTRAN (15)

Dit is een zeer goede cursus, zeer goed gebracht, over onderhandelen met klanten, met tenders en zo veel meer.

Steven JACOBS, Sales Manager MAINTENANCE PARTNERS (15)

Een meerwaarde voor mijzelf en mijn bedrijf! Een praktijkgerichte opleiding: de kernprincipes pas je concreet en direct toe.

Davy BRAECKMANS, Zaakvoerder WEST WASTE TREATMENT (15)

Een verrijking voor mij: deze cursus doet je nadenken voor, tijdens en na elk verkoopsgesprek. Fijne slagzinnen die ervoor zorgen dat je alles opnieuw herbeleefd. Bedankt, Dirk.

Filip DE MUNCK, Product Specialist WEISS TECHNIK (15)

Zeer waardevolle onderhandelingstechnieken, levendig in beeld gebracht met talrijke praktijkvoorbeelden.

Griet VERHAEGEN, Business Development Manager VIB (14)

Een absolute aanrader (zowel voor op het werk als thuis). Sterk programma met fijne humor en levensechte voorbeelden van een top ervaringsdeskundig.

Katrien VAN GEYT, Market Access Manager BAYER Healthcare (14)

Een begeesterende docent; veel tips en tricks maar ook de theorie erachter met concrete voorbeelden uit zijn ervaring; dankzij goed uitgewerkte cases ga je zelf aan de slag.

Geert VANDERBEEKEN, Commercial Project Manager SIEMENS (14)

Dit seminarie vergeet ik nooit, een enorme les: niet alleen technieken voor jezelf maar ook hoe de andere partij te doorzien en hoe je erop moet reageren.

Nathalie VANDENBOGAERDE , Key Account Manager MCBRIDE (14)

De cursus verveelt geen seconde. Theorie wordt via cases in beperkte groep op een aangename manier in praktijk gebracht. Het cursusmateriaal is duidelijk en goed gestructureerd opgesteld.

Sandrien MAMPAEY, Legal& Administration Manager VLAAMSE NIEUWSMEDIA (14)

Door dit seminarie bereik ik betere resultaten in mijn professionele en persoonlijke onderhandelingen door de aangereikte kennis en de praktische tools.

Jan LEMMENS, Project Manager SIEMENS (14)

Boeiend! Dirk laat u op een verstaanbare en praktische wijze kennismaken met de knepen van het professioneel en constructief onderhandelen.

Laura LAUDY, Purchasing Manager Chocolaterie GUYLIAN (14)

De training vergroot je persoonlijke impact en versterkt je benefit op het einde van een onderhandeling; je leert de ander doorzien en het legt de focus waar het echt op aankomt tijdens een negotiatie.

Kristof EVERAET, Business Manager Key Accounts MYLAN (14)

Ik beveel de cursus aan voor het inkaderen van ervaringen in richtlijnen en het uitstappen van emotionele onderhandelingen.

Pascal DE VOS, Key Account Manager Retail Groep GANDA (14)

Een absolute aanrader: direct toepasbaar in de praktijk; op een leuke en interactieve manier gegeven.

Cedric DE VOS, Market Access Manager Belux UCB PHARMA (14)

Dit seminarie is toepasbaar voor alle sectoren met veel info uit de praktijk. Je wisselt ervaringen en stijlen uit en dat creëert zelfvertrouwen.

Griet BLATON, Key Account Manager ROCHE (14)

Een praktische leidraad met levensechte oefeningen op een professionele manier en met kennis ter zake gedoceerd.

Mario VANDERSTAPPEN, Sales Manager Benelux GALDERMA (13)

Je neemt zelf plaats aan de onderhandelingstafel in realistische case-studies die je inzicht in dagdagelijkse bedrijfssituaties en je eigen functioneren sterk doen toenemen.

Piet VAN DER BIEST, BU Manager Power Generation SIEMENS (13)

Dit is het meest aan de praktijk getoetste seminarie dat ik ooit gehad heb. De bagage die ik meekreeg, is van onschatbare waarde. Enorm inspirerend met bijzonder memorabele anekdotes. Dirk is als spreker voortaan mijn voorbeeld: FUN & PROFIT. Dank u Dirk!

Sander VAN DEN DRIES, Estimator FABRICOM (13)

De cursus biedt niet enkel een aantal tools, onmisbaar aan de onderhandelingstafel, maar ook het juiste kader voor zelfreflectie, de juiste voorbereiding en het doorzien van de tegenpartij.

Jurgen Trappeniers, Project Directeur PYLOS (13)

Al heb ik het zeer druk, ik ben 6 dagen met enthousiasme naar de cursus gegaan. Prof. Van Poucke is zeer overtuigend met concrete voorbeelden en veel humor. Een zeer gestructureerde cursus met een methodiek die toepasbaar is op alle situaties.

Françoise STRYCKMAN, Wetenschappelijk Adviseur PHARMA.be (13)

Een aanrader voor iedereen. Zeer interessante opleiding die op een heel aangename manier gegeven wordt. De inhoud is zeer breed toepasbaar: zowel professioneel als privé. Aangebrachte ‘mechaniekjes’ worden direct toegepast in uitdagende groepsoefeningen.

Peter LEMAHIEU, Section Manager DAIKIN Europe (13)

Inspirerende cursus waarbij alle facetten van het onderhandelen aan bod komen. Goede tijdsinvestering die onmiddellijk toepasbaar is in de praktijk. Veel aandacht voor realistische cases. Een erg ervaren docent met een bijzonder goed gevoel voor humor, waardoor de ‘lessons learned’ goed bijblijven. Veel dank, Dirk!

Ann JANSSENS, Deputy Director INTERNATIONAL CRIMINAL COURT (13)

Met een sterke welbespraaktheid en zin voor humor slaagt Dirk erin om de materie op een vlotte manier over te brengen. De inzichten zijn vernieuwend en ik zal ze blijven gebruiken gedurende de rest van mijn carrière. Bedankt Dirk!

Roel DE VIL , Technical Manager NIPPON Shokubai Europe (13)

Super referentiekader dat ik met plezier toepas. Zes dagen om naar uit te kijken die jammer genoeg veel te snel voorbij vliegen. Super spreker!

Lieven TUYTSCHAEVER, Account manager THE REFERENCE (12)

Voor alle leeftijdscategorieën: veel interactie, realistische cases voor een beperkte groep deelnemers.

Kim NEIRYNCK, Sales Manager VANAS ENGINEERING (12)

In tegenstelling tot vele andere is deze cursus iets wat ik voor altijd zal blijven toepassen. Het heeft me geleerd dat onderhandelen eenvoudig is als je de juiste spelregels toepast. De allereerste zin van de cursus was al zo vernieuwend dat onderhandelingen nooit meer hetzelfde zullen zijn.

Peter RENIERS, Commercieel Coördinator VRT (12)

De overvloed aan praktische voorbeelden uit de ruime ervaring maken de theorie heel herkenbaar. Een absolute aanrader!

Johan GEUENS, Sales & Logistics Manager EMGO (12)

Een absolute aanrader! Ik kan de cursus warm aanbevelen vanwege de perfecte mix tussen inhoud, vorm, communicatie en humor om te komen tot tools die een onderhandeling echt beter doen slagen.

Dirk CHARLIER, BIOCODEX Benelux (12)

Praktische bruikbare tools, inzicht in je eigen gedrag door een didactisch zeer sterke lesgever met praktijkervaring.

Joris DEGROOTE, AREIOON (12)

Dit topseminar brengt een heel goed inzicht in wat, waarom en hoe onderhandelen: een onmisbare bagage!

Ivan DE KEYSER, Zaakvoerder VLEESWAREN ANTONIO (12)

Zeer compleet programma, veel praktijkcases, geanimeerd gebracht in een gemotiveerde groep.

Wendy VERREYDT, Categoriemanager GAMMA België(11)

Dit seminarie is noodzakelijk om goed inzicht te krijgen in de regels van het onderhandelen om resultaten te halen.

Vicky MAES, HR Manager VCST INDUSTRIAL PRODUCTS(11)

Duidelijke tools om tot het beste onderhandelingsresultaat te komen. Onderhandelen is een vak dat kan worden aangeleerd.

Tim DIERYCKX, Project Manager Offshore ELECTRAWINDS(11)

Fun én leerzaam. Iedere ‘rationalist’ zou deze cursus tijdens zijn loopbaan moeten volgen, liever vroeger dan later.

Thierry DE HEYN, Voorzitter K.A.V.A. (11)

Een aanrader! Je krijgt een veel dieper inzicht in uw tegenpartijen en alle factoren die uw dagelijks contact met mensen beïnvloeden. Dank voor de fijne, interessante en leerrijke momenten.

Rita GERAERTS, Directeur GERAERTSLABELSTORE(11)

Nooit heb ik een beter seminarie gevolgd. Na de eerste dag had ik het al begrepen: van dit seminarie mag ik geen dag missen. Bedankt voor deze prachtige ervaring.

Karel DE WOLF, Export Manager GANDA HAM(11)

Een duidelijke theoretische onderbouwing uitgebreid met vele praktische voorbeelden; de cases zorgen voor een vlotte opname van de technieken.

Joris LEEN, Project Engineer FABRICOM(11)

…meteen toepasbaar in de realiteit (zowel privé als professioneel)…

Jef PAPS, International Sales EngineerPHOTOVOLTECH(11)

Zeer interactieve cursus met leerrijke voorbeelden uit de praktijk. Zal zonder twijfel heel goed van pas komen in het verdere privé- en bedrijfsleven.

Francis VERGALLE , NV VERGALLE (11)

Zeer goed opgebouwde training die heel interessant wordt gebracht met leerrijke praktijkvoorbeelden en realistische oefeningen. Sterke medecursisten.

Dominik SMITS, Program Manager TECHNICOLOR DELIVERY TECHNOLOGIES (11)

Dit zou een verplichte cursus voor iedere manager moeten worden. Een echte aanrader!

Chris JULIAM, Managing Director TAKEDA Belgium(11)

Echt een aanrader en iedere euro waard. Heel boeiende cursus, de dagen vlogen voorbij: heel goed gebracht, actuele voorbeelden, uitdagende oefeningen en uitstekende humor!

Bert WATTEYNE, Hoofd Category Management AVEVE Retail (11)

Onmiddellijk te gebruiken in vele alledaagse en professionele situaties. De realistische praktijkcases leren u de problemen juist aan te pakken.

Tom MEGROEDT, Project Manager FABRICOM (10)

Absoluut een aanrader! Onderhandelingstechnieken op een ludieke wijze leren met interessante cases.

Thierry Vandevelde, SIEMENS (10)

Grensverleggend! Naast onderhandelingstechnieken ook inzichten in management. Sterke cases en interessante gedachtewisselingen met deelnemers met andere functies of uit andere sectoren.

Veerle Bussens, Afdelingshoofd DE LIJN (10)

Goed gestructureerde opbouw; theorie met zeer realistische cases en een hoog entertainment gehalte!

Olivier Maeterlinck, Algemeen Directeur BEA (10)

De vele praktijkvoorbeelden maken deze cursus zeer levendig en meteen bruikbaar in het dagelijkse leven…

Nadia Van der Plaetsen, Market Access, Complaince & Quality Director NOVO NORDISK Pharma (10)

Ongeacht de branche waarin u werkt, u haalt er zeker leerpunten uit die u onmiddellijk in de praktijk kunt omzetten; heel mooi uitgebalanceerd programma: van eenvoudige commerciële oefeningen tot complexe cases, tenders… Gegeven door een expert, met enthousiasme en veel humor.

Krista DE BRUYCKERE, Project Manager ROCHE (10)

Een cursus die boeit van begin tot einde en onmiddellijk toepasbaar is; goede afwisseling tussen theorie en praktijk met interessante anekdotes.

Johan Eykens, Regulatory & Public Affairs Manager MERCK (10)

Inspirerend! Zeer interessant want meer dan onderhandelen: ook een link naar management en een forum van netwerking…

Isabel Roels, Finance Director ASTELLAS PHARMA(10)

Uitgebreide, goed gedocumenteerde cursus gegeven door een gepassioneerde spreker en een expert in zijn vak…

Hans Van Duffel, Sales Manager SCANA NOLIKO (10)

Uitstekend overzicht en heel goede richtlijn om toekomstige onderhandelingen te winnen. Ook een mini-managementcursus bovendien!

Hans Gordts, Purchasing Manager ALCON-COUVREUR (10)

Dit seminarie schept rationaliteit, structuur en klaarheid in het zeer complexe proces van onderhandelen. Dit doorzicht geeft u de skills om voor elke onderhandeling tot een uitstekend resultaat te komen.

Ellen Deprez, Legal Counsel, ELECTRAWINDS (10)

Prof. Dr. Dirk Van Poucke dompelt je onder in een bad van onderhandelingstechnieken en negotiatiestrategieën die niet beperkt is tot het droog documenteren van deze materie. De focus van de cursus richt zich naar een brede kern, meer bepaald de fundering van het onderhandelen. Stap voor stap bouwt hij op deze fundering de verschillende vormen, situaties en mogelijkheden op. Hij doceert overtuigend en met veel gevoel, vanuit zijn rijke ervaring wordt de stof in alle discretie gekoppeld aan mogelijke real-life situaties. Voor mij is deze cursus een verrijking op professioneel en persoonlijk vlak. Dankjewel Dirk.

Stefan Gillis, SIEMENS (8)

Goede structurele opbouw van de cursus; zeer praktijkgericht vooral door de praktijkervaring van de lesgever; stimuleert u om onze vaak te rationele manier van onderhandelen in vraag te stellen en bij te sturen.

Filip Buggenhout, Business Team Manager, SIEMENS (8)

Boeiende spreker: de dag is zo voorbij en je hebt veel geleerd door de cases. Met de vele voorbeelden uit de praktijk ga je alles beter onthouden.

Dominique Kinoo, Medical & Regulatory Manager, ALMIRALL (8)

‘Fun & Profit’, zijn de eerste woorden die Prof. Van Poucke aangaf tijdens de eerste les. Na het doorlopen te hebben kan ik alleen maar beamen. De cursus geeft je inzicht in de verschillende facetten van het onderhandelen, van competitief onderhandelen tussen 2 partijen tot ingewikkelde meerpartijen onderhandelingen. En guess what, na de eerst les zie je al positief resultaat in je professionele activiteiten. Een echte aanrader, ook voor personen die nog niet thuis zijn in deze technieken.

Tineke Van Hooland, RA Benelux Manager, BAXTER Services Europe (8)

Approche pragmatique (mix entre théorie et exercices interactifs) qui permet une application directe dans le milieu professionnel et même en privé. Cette formation est donnée par un excellent orateur (passionnant et expérimenté).

Philippe du Boullay, Marketing Director, ABOTT Products (8)

Goed gestructureerd; duidelijke, stapsgewijze opbouw met sterke cases met een klare link naar de theorie en de actualiteit; plaats voor humor; mooie en goed bereikbare locatie. Bedankt!

Tine Jespers, Categoriemanager, GAMMA België (8)

Een goede houvast om te onderhandelen in de vele situaties waarmee ik als ‘general manager’ te maken krijg. Onmisbaar!

Wim Van Rhijn, General Manager, TRANSFURANS CHEMICALS (8)

Een mooie mix van theorie en praktijk; bovendien zijn de businesscases uit het leven gegrepen en bijzonder herkenbaar. En niet te vergeten: dit alles in een aangename sfeer.

Steven Depoortere, SIEMENS (8)

Heel boeiende cursus waar je echt heel veel van opsteekt. Tegelijk is de cursus heel grappig gebracht en vereist toch intensieve concentratie in de rollenspelen waardoor je heel veel leert.

Ann Vandevelde, Market Access Manager, ROCHE (8)

Professionele inhoud, vlotte en boeiende lesgever; zeer goed en uitvoerig gedocumenteerd. Realistisch gebracht met veel voorbeelden. Uitmuntend!

Alain Hinderyckx, LEXCOM Advocaten (8)

Deze training is een absolute aanrader als je in zes dagen tijd de fundamenten van onderhandelen wil meekrijgen. Zeer mooi opgebouwd, met een zeer enthousiaste trainer die zijn expertise met heel veel dynamiek met de groep deelt.

Koen Union, Regional Sales Manager, UCB Pharma (8)

Deze cursus biedt je de onmisbare tools en verschaft een verhelderend inzicht in dagelijkse situaties, zelfs ver buiten de onderhandelingstafel.

Dirk Serdons, Project Manager, FABRICOM (8)

Zeer verhelderende uitleg over een complexe materie, goede interactieve oefeningen met verrassende resultaten. Direct bruikbaar in veel businesssituaties. Een aanrader!

Dominique Zyde, Algemeen Directeur, WEST WASTE TREATMENT (8)

Eindelijk geleerd hoe ik op het einde van het verkoopsproces maximaal munt kan slaan uit die vele en lange inspanningen. Deze cursus wordt heel levendig gemaakt door de enthousiaste manier van lesgeven, de interactieve cases, de netwerking tijdens de pauzes… Zeer waardevol: vol verwijzingen naar het het dagelijkse leven, de job, het gezin, de politiek…

Yves DE SMET Global Market Manager - Fibers and Composites MICHELMAN (7)

Zeer aangename manier van lesgeven, de inhoud is heel praktijkgericht met veel mogelijkheden om de geleerde theorie in de praktijk te oefenen.

Valerie HERMAN, Sales Manager, KCI MEDICAL

De opbouw van de cursus, vanaf het begin tot het einde komen steeds meer aspecten aan bod: van tapijt- tot coalitieonderhandeling. Dit was een zeer leerrijke opleiding waar ik reeds vanaf de eerste dag de vruchten van pluk in mijn dagelijkse onderhandelingen met klanten, en niet in het minst met mijn moeilijkste klant, mijn vrouw.

Tom SIMONIS, Key Account Manager, SANLEY WORKS Belgium

Deze cursus is toepasbaar op elke vorm van onderhandelen. Het is een prachtig geheel van theorie, praktijk, humor en praktische voorbeelden gebracht door een onderhandelingstalent.

Thomas BOECKX, Product Manager MERCKSERONO

Een zeer geanimeerde voorstelling, doorspekt met praktijkvoorbeelden over een complexe materie, deel van ons dagelijks leven. Waardoor de theorie begrijpbaar wordt ook voor professionals die geen expert in de materie zijn.

Susy SPRUYT, Manager Legal Affairs TIBOTEC-VIRCO Virology

Op een leuke en zeer educatieve manier leer je aspecten waar je nooit had bij stil gestaan. Door ze toe te passen doe je al vlug je voordeel. Bedankt, Dirk, voor het leerrijke seminarie.

Stijn DE WEIRDT, Project Engineer, DEBA - HET VEER (9)

Ik heb enorm veel opgestoken van de concrete tools die aan de hand van knappe anekdotes en situaties uitstekend werden gebracht. Bovendien heb ik er verschillende malen met succes gebruik van gemaakt tijdens onderhandelingen gedurende de voorbije weken.

Stéphanie LEWYLLIE, Operations Manager BRADY Groupe SAS

Leerrijk en toepasbaar in ontelbare dagelijkse en professionele situaties.

Stefaan VAN GORP, BU Manager INTERVET Belgium

Zeer sterke opleiding zowel inhoudelijk (toepasbaar, inzicht gevend in organisaties) als vormelijk (structuur, materiaal en locatie). Zeer gepassioneerd en gestructureerd gegeven met uitvoerige praktijkvoorbeelden. Meer dan de moeite: noodzakelijk.

Siegfried VANHEVEL, Project manager Renewable energy ELECTRABEL

Klare taal, onmiddellijk toepasbaar. Geen ingewikkelde theorieën maar sterk door eenvoudigheid. To the point, een spreker die bijblijft.

Sabrina DE ROUCK, Quality Sales Manager ACCENT JOBS FOR PEOPLE

Cursus met stevige onderbouw die prettig geanimeerd wordt gebracht. Via de praktijkcases wordt je tegen je grenzen aangeduwd waar het grootste groeipotentieel kan gerealiseerd worden. De principes zijn op diverse domeinen direct toepasbaar, sales natuurlijk maar ook communicatie en netwerking.

Ruth BRACKE, zaakvoerder BRACKE Consulting (7)

Zowel in commerciële als aankoopfuncties is deze opleiding een aanrader. Zelfs doorwinterde verkopers en managers zullen hieruit zeker een toegevoegde waarde halen op een zeer praktische manier.

Rudi SMEETS, gedelegeerd bestuurder ALLIACTA

Eén van de betere cursussen om niet te zeggen de beste die ik ooit gevolgd heb.

Rudi LEEMANS, Area Manager ORGANON

Zeer goed gestructureerde opleiding tot op het ‘bot’ en doorspekt van zeer praktijkgerichte, sappige anekdotes. Het gaat mij persoonlijk veel helpen in mijn toekomstige onderhandelingen.

Rick STERK, Client Development Specialist BAXTER

Magnifiek hoe Dirk zijn onderhandelingstechnieken op ons overbrengt. Tot nu toe nog nooit zo’n goede docent ontmoet.

Quint GEVAERT, Technical Commercial Dep. GEVAPLAST

Een aanrader als seminarie.

Pieter LAGA, zaakvoerder FROZEN FOOD Commercial

Iedereen die in zijn leven van ver of nabij in contact komt met onderhandelen - ook binnen een bedrijf - moet dit absoluut volgen. Een verrijkende visie en een betekenisvolle aanvulling voor leidinggevenden, HR managers, departementshoofden, ...

Pieter HUYGHE, Business Development Director, NYCOMED

Ik raad dit seminarie aan voor de lesgever en voor de doordachte regels rond onderhandelingsstrategieën. Om deze in de praktijk te brengen zijn de oefeningen een goede try-out.

Pieter ERALY, Directeur IBEVE vzw

Dit seminarie had ik 10 jaar geleden moeten volgen: dan had ik zeer veel geld gewonnen.

Piet WELTJENS, Algemeen Directeur, MULTI-FIX

Deze cursus geeft een logische en boeiende opbouw van eenvoudige naar complexe negotiatievormen, van face to face naar groepsnegotiatie… en dit alles op een sappige, rijk geïllustreerde manier voorgedragen door Dirk, meester-verteller en expert in de materie. Bovendien is de info direct bruikbaar in de praktijk.

Pierre DENDAL, Training Manager SANOFI-AVENTI (7)

Toepasbaar in het dagelijkse leven, zowel privé als bedrijf. Hoog niveau. Prachtig gebracht!

Piet DE BAETS, gedelegeerd bestuurder Groep TAPTOE

Deze cursus is zijn investering meer dan waard zowel qua tijd als qua geld. Met een ervaren en geanimeerde gids verkent u op 6 intensieve dagen die zo voorbijvliegen alle aspecten van het onderhandelen. Onmiddellijk ervaart u in de praktijk concrete resultaten en geniet u nog meer van het onderhandelingsproces.

Peterjan SCHUTYSER, Sales Account Manager, PHOTOVOLTECH (9)

Onmiddellijk toepasbaar: ik heb de tips and trics gebruikt tijdens de periode ven de cursus wat tot een bijzonder productief resultaat geleid heeft. Heel levendig gebracht, zeer goed entertainment en inhoudelijk uitermate sterk.

Peter VERRETH, BU Manager, GENZYME Belgium

Sterke voorbeelden naar realiteit. In onze industrie een aanrader omwille van de toenemende druk.

Peter VAN RYSSEGEM, BU Manager SCHERING PLOUGH

Een zeer levendige cursus met ‘echte’ oefeningen, onmiddellijk toepasbaar in de werkomgeving maar ook privé. Ook sterk aan te bevelen voor mensen die niet alle dagen moeten onderhandelen.

Pascale VAN DER PUTTEN, Manager Public Affairs, PFIZER (9)

Alleszins een aanrader: de cursus toont op voortreffelijke manier de diverse onderhandelingstechnieken aan waarvan mensen zich bedienen: rationele elementen, emoties, trucs zelfs, om hun doel te bereiken.

Peter DE HERDT, Technical Manager Poultry, INTERVET (9)

Een beginnerskookboek voor onderhandelen begeleidt ieder bij het groeiproces tot toponderhandelaar. Het seminarie geeft inzicht in menselijke interactieprocessen en de wapens voor een succesvolle afloop.

Peter DEDEKEN, Medical Advisor UCB Pharma (7)

Goede theoretische opbouw, aangepaste cases, hoogstaande inhoud, zeer aangenaam gebracht: men leert zeker bij!

Paul DIERYXCK, Bestuurder/Operations Manager FABRICOM Fleet

Verrassend. Eenvoudige en daardoor zo verrijkende inzichten die je succes in onderhandelen zó verhogen. Voeg daarbij de vele cases en de humor waarmee Dirk Van Poucke dit brengt. Een aanrader, ook voor de negotiator met reeds veel ervaring.

Patrick LOOTENS, Director Int’l Bizz Development SECUREX Intern.

Wetenschappelijke onderbouw; zeer goede toepassing a.h.v. oefeningen; sterke animatie van de presentator; sterke herkenbaarheid met ‘real life cases’.

Patrick GOOVAERTS, Business Manager MERCKGENERICS

Op een leuke en interactieve manier leer je het onderhandelingsproces begrijpen. Schitterend!

Patrick CLUDTS, Director Sales & Marketing FRESHMEALS

Vooral de verandering van mindset was zeer noodzakelijk.

Olivier KERKHOFS, Marketing Coordinator ROLAND CENTRAL EUROPE

Op een schitterende, overtuigende, duidelijke en plezante manier gebracht! Inhoudelijk toepasbaar op alle facetten van het leven : privé, binnen een bedrijfsomgeving, naar klanten en leveranciers toe,…

Nicolas VYNCKE, zaakvoerder VYNCKE BVBA (7)

Sterk aan te bevelen: om op enkele dagen in een ontspannen sfeer de theorie van negotiatie te overlopen samen met interessante oefeningen.

Nadine LARUELLE, Business Unit Manager, ROCHE (9

Veel praktijkvoorbeelden waardoor de inhoud zeer duidelijk wordt. Essentiële theorie die met veel humor wordt overgebracht en die bijblijft.

Nadine HERMANS, Sales Account Officer, PORTHUS

Je leert de verschillende facetten van het onderhandelen kennen, maar zeker herkennen en toepassen. De manier waarop dat gebracht wordt is zeer ontspannend. De resultaten zijn onmiddellijk merkbaar in de toekomst. Bedankt.

Monique EERDEKENS, Hoofd Inkoop, EMGO

Theorie doorspekt met tal van praktijkvoorbeelden die zeer verrijkend en herkenbaar zijn. Goede verhouding tussen actief-passief; zelf een rol kunnen opnemen geeft de gelegenheid tot oefenen en leren.

Martine SCHILDERMANS, Hoofd P & O EMGO

Het blijven mijn meest rendabele gespendeerde uren ooit. Ik profiteer nog dagelijks van je drilsessies. Deze cursus is een MUST!

Mark VANDECRUYS, BTech

Echte cases toegespitst op actuele scenario's waarbij veel aandacht wordt besteed aan How To Do It!

Maarten VAN AERDE, Account Manager, ELECTRABEL

Allen die denken dat ze onderhandelen zouden dit eerst moeten volgen. Zeer sterke inhoud; veel voorbeelden uit de dagelijkse realiteit. Bijzonder leerrijk door de vele inzichten over wat er achter de schermen gebeurt. Eerlijk, oprecht en bijzonder genietbaar. Bedankt!

Luc PELGROMS, Purchasing & Logistics Manager PHOTOVOLTECH

Bijzonder leerrijk no-nonsense seminarie dat op een vlotte, geanimeerde manier in een aangenaam kader gebracht wordt. Schitterend, hartelijk dank.

Lieven VERHEYE, Directeur, ARTES PROJECTS

…gevarieerd en ervaren collega’s wat bijdroeg aan de kwaliteit en het nut van de praktische oefeningen.

Lode VAN DYCK, General Counsel BASE

Dit topseminar biedt het juiste kader aan om belangrijke onderhandelingen voor te bereiden en te leiden. Fouten maken kan je best voorkomen: deze cursus werkt preventief.

Lieven STAS, Managing Director VINCERE Adviesgroep (7)

Deze cursus is een aanrader voor iedereen. Vanaf dag 1 kan de aangeleerde tools in de praktijk omzetten!

Lies PAEPEN, Regulatory Affairs Manager, GALDERMA (9)

Het geeft een heel goed inzicht in het spel van negotiatie. Vooral de praktijkcases geven een uitstekende basis om de geziene materie aan de praktijk te toetsen. Daardoor kom je goed voorbereid en gewapend aan de onderhandelingstafel.

Leen DE CLERCQ, Key Account Manager, VANDEMOORTELE (9

Een uiterst leerrijke ervaring, met veel praktijkvoorbeelden en cases. Iets dat ik nog dikwijls ga kunnen toepassen, zowel in privé situaties als bij de professionele onderhandelingen. Vooral de aspecten rond de groepsdynamiek in onderhandelingsgesprekken vond ik zeer leerzaam.

Kris ADRIAENSSENS, CEO PRODUMEX

Heel sterke cases, geen theoretisch gepalaver, heel praktijkgericht. Prachtige uit het bedrijfsleven gegrepen voorbeelden.

Koen DE BOEVER, Logistiek Manager CULINOR

Praktische en bruikbare voorbeelden, opbouw en toepassen van theorie, opbouw van groepsdynamiek: een fantastische cursus doorspekt van HUMOR!

Katrien DE CLERCQ, Senior Consultant Health & Safety Solutions, Groep SECUREX

Een echte aanrader met hoge ROI! Professioneel onderbouwde en zeer praktijkgerichte vorming, doorspekt met praktische voorbeelden. De talrijke casestudies laten toe onmiddellijk over te gaan tot de essentie en er bovendien in ‘real life’ successen mee te boeken.

Kathleen VAN DEN EYNDE, Director OTC & Business support SANOFI-AVENTIS

Het negotiëren met medewerkers gaat vlotter omdat ik mij nu beter kan inleven in iemand zijn denkbeeld en leefwereld. Het seminarie gaat verder dan het puur commerciële en is zeker ook van toepassing bij collega’s en bazen want het omvat de verschillende niveaus van onderhandelen.

Karin VERCAUTEREN, CR Manager AGFA GRAPHICS

Aangename mix van oefeningen en theorie waardoor de principes gemakkelijk blijven hangen. Rechtsreeks in de praktijk bruikbaar.

Karine CLAUWAERT, Licensing Manager, VIB (9)

Het pakt de kern van het onderhandelen aan. Het is geen gewone sales training. Prof. Van Poucke bezit de eigenschap om zijn ervaring over te brengen op een amicale, komische én professionele wijze. Geheel uniek! Mijn dank.

Jurjen PETERS, Key Account Manager, STANLEY WORKS Nederland

Deze cursus is goud waard.

Joost VERBEKE, zaakvoerder ZELKOVA

Tips & Trics voor de dagdagelijkse praktijk; theoretisch goed onderbouwd in combinatie met leerrijke cases; interactief en aangenaam groepswerk.

Johan MELSENS, KAM Manager & digital marketing, SANOFI-AVENTIS (9)

Zelfs al heb je al ervaring met onderhandelen, je leert de kunst en je krijgt een juist beeld van de spelregels. Door de cases zet je de theorie probleemloos om in de praktijk.

Johan DE ROECK, Account Manager ELECTRABEL

Door inzicht te geven in het onderhandelingsproces met focus op het te bereiken resultaat, versterkt dit je positie als onderhandelaar. Door de 'al doende leert men' - aanpak met cases, heb je een verworven skill.

Johan DEBURCHGRAVE, Managing Director PROMAT

Formation passionnante, très utile pour me permettre de poursuivre ma carrière professionnelle. Les ‘test cases’ apportent une grande plus-value a la formation. Merci Dirk.

Jerome VAN WIN, Supporting Manager Controlecel SABAM

Een gestructureerde, boeiende inhoud, humorvol in beeld gebracht en gepresenteerd, ondersteund door talrijke anekdotes en voorbeelden en in praktijk omgezet in leerrijke en 'to the point' case studies. Dank u, Dirk!

Jean-Louis WYNEN, Licensing manager, MYLAN

Verruim uw mogelijkheden: kleine inzichten kunnen tot grote verschillen leiden!

Jean Claude PHILIPPRON, gedelegeerd bestuurder MITRACO

Een aanrader omwille van het zeer hoge realiteitsgehalte van de voorbeelden en rollenspelen. Een echte workshop die je kunt toepassen professioneel én privé.

Jan VERTRIEST, BU Manager SCHERING PLOUGH

Zeer nuttige tips met een wetenschappelijke evidentie door een zeer gedreven en to the point lesgever in een aangenaam kader. Een aanrader!

Jan VERCRUYSSE, Zorgmanager, UZ GENT (9)

Dirk Van Poucke geeft het beste van zichzelf! De voorbeelden en metaforen zijn zo écht en uit de realiteit gegrepen. Dit seminarie stelt u in staat om tot betere resultaten te komen in inter-persoonlijke vaardigheden en tot hoger bedrijfsrendement.

Jan 't Kint, Commercieel Directeur, PHARMEXX-PRODIS

Alle aspecten van onderhandelingen (rationeel, emotioneel, strategisch,...); gebaseerd op recente research en concepten; aandacht voor groepsopbouw en netwerking tussen alle deelnemers; aangename setting die toelaat je op de cursus te concentreren; uitstekende trainer.

Jan MANSSENS, Senior Strategic Consultant, BELGACOM

Dit seminarie is een schitterend onderbouwde, didactische rollercoaster. Het combineert kennisoverdracht met persoonlijke ontwikkeling. Een aanrader.

Jan GOOSSEN, Managing Partner GRID

Deze onderhandelingstraining is een absolute aanrader voor iedereen: met veel voorbeelden en oefeningen uit de praktijk en met passie gebracht.

Jan JANSSENS, Customer Relations Manager, PFIZER (9

Anders dan andere vormingen en dit duidelijk in de positieve zin: goede onderbouw, geleidelijke opbouw waarbij eerst basisbegrippen en –technieken aangeleerd worden en steeds met cases in de praktijk getest.

Jan BRYON, Country Manager SECUREX

De cursus brengt op een ludieke manier de harde waarheid op tafel, analyseert ze en leert ze beheersen tijdens onderhandelingen.

Jacky DREESEN, Directeur ATV FABRICOM GTI

Eén van de weinige cursussen die ik dagdagelijks gebruik en niet duur voor grote en zeer belangrijke onderhandelingen. Zéér praktisch en bijzonder goed toepasbaar in zijn diverse facetten en inzichten (van beïnvloeding tot machtsposities en dergelijke).

Isabelle DE WALSCHE, Business Unit Manager SERONO Benelux

Een grote pluim voor prof. Van Poucke die niet enkel over de noodzakelijke expertise en ervaring beschikt maar het tevens op een fantastische manier kan overbrengen op zijn publiek. Ik ben verrijkt als individu en overtuigd van het rendement. Ik raad deze cursus aan omwille van de praktische toepasbaarheid in zowel persoonlijk als professioneel bestaan. Een duidelijke en overzichtelijke opbouw en vooral de echte cases die als voorbeeld aangehaald worden zetten de theorie kracht bij.

Inge VAN WAES, Business Developer, VOLVO

Geeft een helder inzicht in een groot deel van de menselijke en professionele interacties.

Hendrik DEROO, Facility Manager FOD Sociale Zekerheid

Het seminarie behandelt op een integrerende en volwassen manier het thema ‘onderhandelen’ in zijn volle breedheid. Ruime aandacht wordt geschonken aan de verschillende soorten onderhandelingen zonder één model als alleenzaligmakend naar voor te brengen. Dit alles gebeurt dan nog in een aangenaam kader en wordt gebracht op een boeiende manier, met vele praktijkvoorbeelden gepresenteerd, met als laatste troef een voortdurende interactie met een groep medecursisten die hun sporen ook al zeker verdiend hebben.

Guy VAN OPHALVENS, Senior Project Manager SIEMENS

Schitterende presentatie van theorie en voorbeelden die blijven hangen; duidelijke en logische opbouw; ook de groepsdynamiek wordt gestimuleerd.

Guy NOUWEN, International Account Executive CELANESE (7)

Het seminarie geeft een mooie, realistische opbouw van de verschillende onderhandelingstechnieken. Het gebeurt in een aangename, professionele sfeer met voorbeelden vanuit de realiteit. Al doende leert men, wat het langste bijblijft.

Gunnar VANDERSANDEN, Product manager, ABBOTT PRODUCTS (9)

Ik heb inzicht gekregen in onderhandelen, je inleven in de situatie van de anderen, in mijn geval in die van mijn werknemers.

Griet LAGA, zaakvoerder FROZEN FOOD Commercial

Juiste mix tussen concepten en voorbeelden; goede flexibiliteit en interactie met de deelnemers; heel sterke en concrete voorbeelden; goede, klare uitleg.

Geri BROUWERS, General Manager SCHERING-PLOUGH

Dit is een zeer waardevol seminarie dat zowel op korte als op lange termijn heel erg nuttig is. De theorie is zeer sterk onderbouwd en wordt door Dirk Van Poucke op zo’n manier gepresenteerd dat je aandacht onafgebroken bij de les blijft. De cases zijn zeer praktijkgericht en waarheidsgetrouw.

Freek LIBBRECHT, Account Manager DISTRIGAS (7)

De cursus is van groot nut – eigenlijk noodzakelijk – bij toekomstige onderhandelingen. Het heeft me bijkomende technieken gegeven die praktisch en dagdagelijks toepasbaar zijn op beroeps- en privévlak. Bedankt voor de interessante en boeiende inzichten.

Frank TRUYEN, Technisch Manager CELANESE

Een systematische aanpak van een moeilijk gegeven waarbij veel vooronderstellingen vakkundig onderuit werden gehaald! En dit alles op een grappige manier die blijft boeien. Bedankt Dirk.

Erwin BOONEN, Agro Manager TIENSE Suikerraffinaderij

Zeer verhelderend overzicht van de menselijke denkwereld en de beschikbare beïnvloedingstechnieken. Direct toepasbaar.

Eddy GILISSEN, VP Supplier Alliances, CELANESE

Voor iedereen zéér bruikbaar. Onderhandelen doen we immers allemaal. Weten hoe je het kan doen is dus een MUST. Dank u.

Eddy CLAESEN, Accountantskantoor CLAESEN

Zeer praktisch toepasbare cursus: ik heb zeer veel bijgeleerd dank zij de zeer boeiende docent en de leerrijke cases.

Dominique VANHERCK, Inkoper EMGO (7

Sterke afwisseling tussen concepten en concrete beleving via cases. Toffe mededeelnemers op niveau. Bedankt Dirk!

Dominique DELFERRIERE, Gedelegeerd Bestuurder SADCO

Het is een tool die me op een bewuste manier zal toelaten een aantal technieken (beter) te gebruiken t.o.v. vroeger.

Dirk COVELIERS, General Manager MAINTENANCE PARTNERS

Basé sur une excellente théorie académique et expliqué simplement par des cas concrets qui rend ce sujet très simple et presque évident et avec une énergie débordante pour donner ce cours.

Denis BOUVERET, Key Account Manager, VANDEMOORTELE (9)

Deze cursus heeft mij al van dag 1 een veel betere kijk gegeven op het alledaagse onderhandelen en de verkoop – aankoopgesprekken. Ik neem heel veel aangeleerde techniek mee, waar ik elke dag mee vooruit kom en nu in het winnende kamp zit.

Christoph KROHN, Projectmanager Data Line Solutions (7)

Sterke methodiek en inzichten; direct toepasbaar in privé- en beroepssfeer.

Colin DEWULF, Zaakvoerder HR FLUX

Deze cursus overstijgt met glans het niveau van de cursussen die ik tot nu toe heb gevolgd. Door het interactieve aspect ga je de theorie ook zeer snel toepassen binnen en buiten je bedrijf. Een echte aanrader!

Caroline COLLARD, Business Unit Manager SERONO Benelux

In het ganse verkoopsproces is het onderhandelingsgedeelte het stuk waar je het minst naar uitkijkt. Het inzicht in dit proces en de gedachte dat het perfect voor te bereiden is, maakt het nu tot een leuke uitdaging.

Carla EYSERMANS, Sales Manager, BULVANO

Très concret: les exemples utilisés permettent d’utiliser les conseils au jour le jour; lien évident entre la théorie et les cases grâce aux qualités d’orateur et de pédagogue de Dirk.

Catherine GEORIS, Supporting Manager Collectieve repartities SABAM

Schitterende cursus, te gebruiken in vele omstandigheden, gericht naar de realiteit. Zowel aan te raden voor verkoop als voor aankoop als voor bemiddelaars of in alledaagse situaties. Mijn dank!

Bruno HACOUR, Business Area Manager BAXTER

Beste cursus ooit gevolgd. De inhoud is onmiddellijk bruikbaar in de praktijk, eenvoudige basisprincipes die je niet meer vergeet. De voorbeelden en humor blijven bij.

Bram BLONDE, Site Manager SALVESEN

Ik beveel dit topseminarie sterk aan voor de bewustwording en de betrokkenheid van de cursist en… voor de fun: academische inzichten op een plezante manier gebracht.

Bie IMSCHOOT, Sr. HR Manager, FBFC International (9)

Zeer actuele kennis die dagdagelijks gebruikt kan worden.

Benedict COSAERT, bestuurder CREA PRINTING (9)

Duidelijk gestructureerde cursus die op een zeer geanimeerde manier gegeven wordt. Alle facetten worden behandeld. Dit geeft mij een zeer duidelijk ‘inzicht’ in onderhandelen.

Bart DE CONINCK, LANTMANNEN UNIBAKE

Een echte toegevoegde waarde voor elkeen die met belangrijke stakeholders rond de tafel moet. Zeer interessante cursus die door haar interactiviteit makkelijk en snel aanleert. De veelzijdigheid maakt dat het op veel verschillende vlakken zeer toepasbaar is.

Alexander KORTLEVE, WDP (7)

Cursus met zeer brede toepassingsmogelijkheid; zeer praktisch en interactief met een logische opbouw: de mogelijkheid wordt gegeven om te leren uit je fouten. Zeer goede lesgever!

Annemie DECOSTERE (Prof. Dr.), Adviseur Volksgezondheid, PHARMA.BE

De meest interessante cursus ooit gevolgd! Een fantastische ervaring om te zien dat onderhandelen zo gedragsmatig kan geanalyseerd worden. Een hele verrijking voor zowel mijn privé als professionele loopbaan.

Alex LEFEVRE, Area Manager ORGANON

Dit is een eye-opener voor zowat alle mogelijke situaties en uitdagingen die zich in je professioneel en privéleven voordoen. Het is een energy-boost om meer uit je opdracht te halen. Geen doos vol lepe tricks; wel zeer handige inzichten.

Bob VERMEER, Project manager VRT

Onmiddellijk toepasbaar! Gedreven prof, cursus boordevol praktijkvoorbeelden. Leuke mix tussen theorie en oefeningen.

Frederik BIJNENS, Algemeen Directeur DEMOCO (24)

Een zéér leerijke ervaring! Heldere, enthousiaste uiteenzettingen met heel veel ‘uit het businessleven’ gegrepen anecdotes. Andere invalshoeken en benaderingen dwingen je om werkelijk in de diepte te kijken naar mensen en handelswijzen.

Marleen FLEMINGS, Algemeen Directeur DELIVA (24)

Een aanrader! Een zeer interessante, boeiende en leerrijke zesdaagse waarin je jezelf tegenkomt, je grenzen opzoekt en overschrijdt.

Daniëlle HENDRIX, Aankoop CLAES DISTRIBUTION (24)

De cursus is zeer logisch en praktisch opgebouwd. Een aangename lesgever die zijn vak zéér goed kent. Zéér praktijkgericht.

Johnny HERMANS, Aankoop en Facility EBEMA (24)

A true pleasure! Een hoogstaande opleiding, doorspekt met nuttige tools en humor. Dirk is een begenadigd spreker die zijn publiek moeiteloos weet te boeien en te entertainen. Zeer concrete en toepasbare tips, gebracht met veel passie, expertise en relevante voorbeelden.

Raf JANSEN, Managing Partner ESSENSYS OPERATIONAL EXCELLENCE (24)

Praktische tips en methodes die je meteen in het dagelijkse ondernemingsleven kan toepassen. Alle aspecten van het onderhandelen met veel nieuwe inzichten waar ik voordien niet bij stil stond. Dynamische en leuke groepsdynamiek door de oefeningen en de vlotte presentatiestijl van de prof.

Nele GOMMERS, Bestuurder HANGAR58 (24)

Een zesdaagse opleiding met zeer bruikbare tips en tools op persoonlijk en beroepsmatig vlak. Op een professionele en toch ludieke manier gebracht.

Ben GORSSEN, Aankoopmanager HOOGMARTENS WEGENBOUW (24)

Een absolute aanrader voor elke leidinggevende. Zelf heel veel bijgeleerd! Interactief, sterk, verhelderend, inspirerend en zeer praktisch bruikbaar.

Stijn LEEN, Gedelegeerd Bestuurder CHAPO (24)

Een topopleiding gegeven door een topdocent. Je leert onderhandelen in een veilige omgeving. De combinatie theorie en praktijk zorgen voor een ideale leerervaring. Een professionele opleiding, op een professionele manier gebracht.

Steven MAES, Zaakvoerder STYMATIC (24)

Dit is de beste cursus die ik ooit heb gevolgd. Vanaf dag 1 is de content toepasbaar en zijn de resultaten opmerkelijk. Zeer interactief en toepasbaar in alle sectoren. Top cursus.

Frank RUETTE, COO GOBO Transport & Logistics (24)

Spectaculaire inzichten in uw tekortkomingen en valkuilen die na de zesdaagse resulteren in spectaculaire verbeteringen. Een perfecte combinatie tussen theorie en vele praktijkvoorbeelden en situaties uit het leven gegrepen. Een zeer interessante en geanimeerde spreker die het volledige seminarie de scherpte en de aandacht erin houdt op een informele wijze!

Eloy SCHILDERMANS, PLUDIS (24)

Dirk reikt in deze training methoden en tools aan die in real-life direct inzetbaar zijn. Het inzicht in de achterliggende mechanismen is zéér verhelderend.

Kris TROONBEECKX, Zaakvoerder EASING (24)

Aan iedereen aan te raden. De kennis die ik heb opgedaan tijdens deze training is van onschatbare waarde. Dirk spreekt vanuit de praktijk: concrete voorbeelden, duidelijke theorie met relevante cases, veel animo en interactie en een cursus als naslagwerk.

Mattias Vanlaer, EASING (24)

Het heeft mijn kijk op onderhandelen en de aanpak van overeenkomsten compleet veranderd in positieve zin!

Sander WILLEMS, Strategic Purchasing Manager PUNCH POWERTRAIN (24)

Deze cursus zal mij nog lang bijblijven. Heel interessante inhoud, afgewisseld met praktijkcases. Dirk is een boeiende spreker die veel concrete ervaringen deelt.

Tom BOGAERT, Notaris (25)

De opleiding geeft concrete tips die houvast bieden en structuur brengen bij dagdagelijkse en professionele situaties. De training is goed gestructureerd en opgebouwd vanuit een aantal basisprincipes met een boeiende spreker die het publiek meeheeft vanaf de eerste 5 minuten.

Isabel DEGROOTE, Financial consultant – CFO VERVAEKE (25)

Als leek in het onderhandelen leer je immens veel bij én het blijft goed hangen. Je krijgt ontzettend veel handvaten en tips & tricks om alle onderhandelingen tot een goed einde te brengen. Proficiat!

Ellen DE JONG, Technical Advisor Swine MSD Animal Health (25)

Leerrendement verzekerd: op een heel luchtige maar gefundeerde manier krijg je inzicht in de verschillende onderhandelingssituaties. Door het aanreiken van concepten en praktische handvaten als stappenplan leer je heel efficient dagdagelijkse professionele uitdagingen beter aan te pakken.

Vickie DEKOCKER, Verantwoordelijke Team Innovatie SYNTRA Vlaanderen (25)

Een echte aanrader! Met levendige voorbeelden geeft Dirk op een enthoesiaste en gepassioneerde wijze de theorie van onderhandelen weer. In de cases leer je de technieken aan te wenden.

Ariane MAES, Pharmacovigilance Country Head BAYER (25)

De manier van lesgeven is zeer dynamisch en boeiend! De voorbeelden die Dirk geeft maken alles makkelijker toepasbaar in de praktijk. Na zes dagen merk je al dat het werkt.

Vincent PETERS, Vertegenwoordiger LAKKERIJ VANDEREYT (25)

Een echte aanrader! Dirk is een geanimeerde lesgever waardoor de cursusdag steeds weer voorbijvliegt. Vanaf het begin tot het einde leer je de technieken toepassen. Ik heb al gemerkt dat de lessen vruchten afwerpen.

Roel DRIESEN, Solution Architect – Engineering SIEMENS (25)

Een aanrader voor eenieder! Alle zes sessies zijn zéér leerrijk ongeacht de vorming die de deelnemer heeft genoten en ongeacht haar professionele achtergrond. De cases zijn zeer praktisch en levensecht! Tegelijkertijd ontspannend én superboeiend, en op diverse niveaus: professioneel, maatschappelijk, politiek en privé.

Marie KESTELYN, Notaris JADOUL & KESTELYN (25)

Bijzonder boeiende opleiding op een zeer enthousiaste manier gebracht met veel praktijkvoorbeelden, humor en ruimte om zelf te oefenen. Dank voor de leerrijke cursus!

Karin LAVERGE, Financieel Directeur GROEP ZORG H FAMILIE (25)

Doordat meerdere collega’s deze cursus reeds volgden heb je dezelfde referentiepunten om een strategie uit te werken. De cursus zorgt voor inzicht, in de werk- én de privésfeer. Het is een boeiende, leerzame en interactieve cursus met veel cases uit de praktijk.

Leen LEMAIRE, Commercial Project Manager SIEMENS (25)

Schitterende ervaring! De belofte van “fun & profit” wordt gedurende deze 6-daagse training voor 200% waargemaakt. Prof Van Poucke kan een vol sportpaleis aan zijn lippen laten hangen, zo boeiend.

Nico LUYTEN, Key Account Manager UCB Parma (25)

Simpelweg uitstekend en een complete eye-opener! Essentiele cursus voor al wie meer wil bereiken met een heldere methodologie en aanpak. Prof Van Poucke distilleert op een eenvoudige, toegepaste en interactieve wijze onderhandelen tot de essentie.

Thomas PONET, Verantwoordelijke Ondersteunende Diensten SYNTRA Vlaanderen (25)

Zelden heb ik een cursus gevolgd die zo praktisch en humoristisch getint was. Meer dan het geld waard!

Nick VAN GILSEN, Sales & Marketing Manager Hematology BAYER (25)

Deze bagage neem ik levenslang mee! Direct toepasbaar en herkenbaar in de praktijk. Door het zelf te ervaren blijft alles heel goed bij.

Ann VANDEN WYNGAERD, Market Access Manager SANOFI Belgium (25)

Wetenschappelijk onderbouwd, goed gebracht met vele voorbeelden én interessante inhoud. Dank u wel !

Thomas BESENTHAL, Application & Technical Service Engineer AVERY DENNISON (26)

Een memorabele cursus die mij zowel professioneel als in het dagelijkse leven veel zal opbrengen.

Roosmarijn DE COCK, Market Access Manager BAYER (26)

Vlot en leerrijk seminarie met real-life cases waar je enorm veel van opsteekt.

Tom DE HAEN, Directeur Aankoop DE PERSGROEP PUBLISHING (26)

Door de ideale afwisseling tussen theorie, cases en groepsinteractie, wandel je buiten klaar om de concepten toe te passen.

Jonas DEPREZ, CEO DALTIX (26)

Directe toepasbaarheid door reële cases en goede interactie met de lesgever in een diverse groep uit verschillende bedrijven en sectoren.

Asma EL'MADANI, Buyer Traded Goods VANDEMOORTELE (26)

Vooral de inspirerende manier waarop Dirk Van Poucke de materie tot leven brengt, zorgt er voor dat de kernelementen blijven hangen. De ervaring spreekt en de passie blijft. Proficiat.

Christian LAMBRECHTS, Directeur Financieel Management ARGENTA SPAARBANK (26)

Deze opleiding is ongetwijfeld dé referentie in Vlaanderen over onderhandelen. Ze berust op de kristallisatie van decennia ervaring in reële onderhandelingen en in pedagogie. De sterkste punten zijn de zeer kwaliteitsvol uitgewerkte oefeningen en de charismatische presentatie van Dirk Van Poucke.

Arnoud LUST, CEO VITO Middle East (26)

Als leek in onderhandelen ging een nieuwe wereld voor mij open: boeiende technieken, uiterst levendig gebracht met vele voorbeelden. Door de talrijke cases zet je de theorie meteen om in de praktijk. Van harte bedankt!

Antoine MINNE, Sales and Marketing Manager GUERBET (26)

De confrontatie met uzelf verhoogt uw zelfkennis en brengt u dichter bij de moeilijk bereikbare wijsheid. Dank u Dirk!

Geert ROGGE, Business Developer ENGIE ELECTRABEL (26)

Door de praktische aanpak sluiten voorbeelden, oefeningen en theorie naadloos aan bij je eigen stijl en persoonlijkheid.

Patrick VAN CRAEN, Bedrijfsleider DEONTA EXECUTIVE (26)

Een gevarieerd aanbod van theorie, een breed spectrum van voorbeelden en heel veel humor.

Dietrich VAN DER WEKEN, General Manager G-STIC VITO (26)

Zeer goede, heel interessante opleiding met cases recht uit de praktijk.

Louise VAN ISTERDAEL, Business Developer ENGIE ELECTRABEL (26)

Zeer dynamische lesgever, veel praktische tips en interessante oefeningen.

Dean VAN RAEMDONCK, Business Developer ENGIE ELECTRABEL (26)

Dit seminarie zal zeker bijblijven: heel levendig met praktijkgerichte, uit het leven gegrepen voorbeelden en cases. Dank u!

Isabelle VERBEKE, Senior Therapeutic Specialist GILEAD SCIENCES Belgium (26)

Je onderhandelingen verbeteren merkbaar qua resultaat (zowel met interne als externe klanten). De lessen vervelen nooit; casual en open sfeer; veel inbreng en discussie; toffe en verscheiden groep en een humoristische spreker.

Lode VERHELST, Group Buyer Ingredients VANDEMOORTELE (26)

Deze opleiding is een echte aanrader. Of je nu dagelijks professioneel onderhandelt of niet, de spiegel die je wordt voorgehouden is zeer leerzaam, soms confronterend en je hebt er ook persoonlijk veel baat bij.

Patricia BOSMAN, HR Safety & Health Manager - GRAFITYP Selfadhesive Products (27)

Topervaring, gekruid met levenslessen. Dirk geeft ‘kapstokken’ die je bij elke onderhandeling kan gebruiken. En inzichten in management en ondernemerschap. De cases zijn zeer praktijkgericht en afwisselend. De interactie is top.

Ben GEYBELS, General Manager - GROUP-GTS (27)

Prachtig! Een waardevolle cursus waarin ik mezelf ben tegengekomen, zeer duidelijk en geanimeerd gebracht. ROI gegarandeerd.

Cindy GORISSEN, CHRO – JBC (27)

Op heldere manier wordt uitgelegd wat écht belangrijk is tijdens een onderhandeling. In realistische cases krijg je concrete tools mee die je onmiddellijk kan gebruiken.

Benjamin HERMANS, Business Unit Manager Warehousing – H. ESSERS (27)

Een aanrader! Ik heb een totaal andere kijk gekregen op onderhandelen en dat is een zeer bruikbare troef in onze negotiaties.

Guy HEYLEN, CEO - L.G.T.B. (27)

Ik kan deze opleiding ten zeerste aanbevelen. Wat zeer sterk is: de wetenschappelijk onderbouwde theorie wordt aan de praktijk gelinkt. Dirk is een fantastische spreker die alle sessies met volle overgave brengt.

Thomas JEURISSEN, Zaakvoerder - M.V.T. (27)

Een van de beste opleidingen die ik ooit heb gevolgd! Ik kon het al onmiddellijk toepassen in de bedrijfsonderhandelingen met veel betere resultaten tot gevolg. Ook al had ik veel ervaring en opleiding in onderhandelen, toch heb ik veel bijgeleerd.

Jo MELLEMANS, CEO - Het POETSBUREAU (27)

Veel tips en tricks. Inzicht, technieken en structuur waardoor uw positie in een onderhandeling veel verstevigt.

Benny MEYEN, COO - Group-GTS (27)

Deze cursus is echt wel een eye-opener. Nu begrijp ik onderhandelingen veel beter. Bedankt voor de verhelderende uitleg, doorspekt met tal van praktijkcases en oefeningen.

Els PAESMANS, Bestuurder - GLOBACHEM (27)

De overzichtelijke opbouw met glasheldere conclusies maakt deze opleiding een onmisbare tool: zeer enthousiast gebracht, zeer leerrijk en praktijkgericht.

Karel TIELENS, Jurist - ATL RENTING (27)

Voor mij alleszins een grote meerwaarde. Als ondernemer moet je iedere dag wel onderhandelen (maar ook als man, als vader, als…). Deze training is een perfecte aanvulling.

David VAES, CEO - BUDÉ Containerbouw (27)

Een absolute aanrader voor iedereen die met een aspect van onderhandelen in aanraking komt. Prof Van Poucke is een ongelooflijk begeesterende spreker die altijd de thema’s vanuit de praktische kant benadert.

Jochen WILLEN, Directeur Projecten – HOUBEN (27)

De cursus reikt in een beperkte tijd heel wat zaken aan die direct kunnen toegepast worden in de praktijk. De balans tussen theorie en praktijkoefeningen houdt de sessie levendig en aangenaam. Je kan tegelijk je eigen ideëen aftoetsen in een toffe groep.

Wouter DEBUYSSCHER, Sales Manager Oncology Belux ASTRAZENECA (28)

Een absolute aanrader! Zeer leerrijke cursus met leuke, complexe cases in een aangename groep.

Laurent DEWILDE, Productmanager BENVELC (28)

Een inspirerende cursus met een optimale mix van theorie en praktijk met veel praktijkvoorbeelden, oefeningen en cases.

Tim ELSKENS, Procurement Manager METAGENICS EUROPE (28)

Een MUST voor al wie met een of andere vorm van onderhandelen te maken krijgt. Je krijgt inzicht in de materie dat je in zoveel situaties kan toepassen.

Caroline HOEFKENS, Value & Access Manager AMGEN (28)

Tijdens deze zesdaagse cursus wordt enorm veel kennis en expertise gedeeld die kan toegepast worden in heel veel verschillende situaties. Boeiende en leerrijke cases geven een aangename interactie tussen de deelnemers.

Hans JACOBS, Sales & Marketing Manager FRIGOMIL (28)

Deze cursus geeft je op een toegankelijke manier alle tips & tricks die je nodig hebt om goed gewapend onderhandelingen te winnen.

Laurent KLUYSKENS, Buyer VANDEMOORTELE (28)

Absolute topcursus! De didactiek en de theoretische onderbouw is fenomenaal. Prof Van Poucke brengt het op zijn humoristische en non-conformistische manier, wetenschappelijk onderbouwd, in eenvoudige en makkelijk te begrijpen concepten.

Stijn OSTE, Sales Director Europe METAGENICS EUROPE (28)

Zeer leerrijk! Prof Van Poucke beschikt over een zeer uitgebreid arsenaal aan verhalen uit de praktijk. Goede combinatie van theorie, voorbeelden en praktijkcases die zeer intelligent in elkaar zitten.

Jan PLAISANT, Adjunct Project Manager Wind Offshore ENGIE (28)

Als zaakvoerder van een piepjonge onderneming voel ik mij nu na dit seminarie veel comfortabeler en meer zelfzeker. Zeer aan te raden voor collega jonge ondernemers.

Frederik TALEMAN, CEO NIMBLEOPS (28)

Een heel interactieve cursus in kleine groep met de nodige sérieux maar ook met veel anekdotes en plezierige momenten. Het inzicht dat je opbouwt doorheen de cursus kon ik al toepassen in mijn professionele leven én in de privésfeer.

Annelies VANDERSTEEN, Product Care & Clinical Research Manager ROCHE DIAGNOSTICS (28)

Bedankt, Dirk! Het lijkt allemaal intuïtief maar er is absolute nood om de onderhandelingstechnieken heel gestructureerd en met echte vakkennis opgesomd en toegelicht te krijgen.

Franky VAN HERREWEGHE, Business Development Manager CONFO THERAPEUTICS (28)

Une des meilleures formations que j'ai été amené à suivre! Le cours est passionnant, donné avec enthousiasme par Dirk qui maîtrise parfaitement la matière en l' illustrant de nombreuses cas pratiques. Un MUST pour toute personne qui est amenée à s'asseoir à une table de négociation.

Eric VAN NIEUWENHUYZE, Hospital Access Manager BRISTOL-MYERS SQUIBB (28)

Fantastische lesgever en to the point.

Bart ADRIAENS, Teamleader SWECO (28/2)

10 jaar na deelname rendeert “Onderhandelen tot de handdruk” nog steeds en dit op maandelijkse basis, waarvoor dank. Het was trouwens ook een fantastische groep.

Inge VAN WAES, Business Project Manager VOLVO Financial Services (28/2)

Dirk, Je High Level Negotiation Skills cursus in Gent blijft goud waard.

Cindy CAUWENBERGH, Team Manager at PROXIMUS (28/2)

Dirk, jouw “Onderhandelen tot de handdruk”-cursus is voor mij tot op vandaag nog steeds de sleutel tot succesvol onderhandelen.

Geert CNUDDE, Key Accountmanager ENGIE (28/2)

Een absolute aanrader! Onwaarschijnlijk veel waarde leren creëren zowel in mijn persoonlijk als professioneel leven dankzij het seminarie van Dirk over negotiatietechnieken.

Ben VERLINDEN, Regional Manager FUGRO (28/2)

Boeiend, herkenbaar en toepassingsgericht met nuttige tips en handvaten. Plezierig om deel te nemen in een fijne groep. EEN AANRADER!

Gisèle BROCKHOVEN, Financieel en Administratief Directeur H HART ZIEKENHUIS MOL (29)

Deze cursus heeft me heel wat inzichten gebracht die me zowel op professioneel als privé vooruit zullen helpen. De tools die zijn aangereikt zijn gemakkelijk inzetbaar.

Marilyn COPPENRATH, Head Market Access & Public Affairs BeLux SCS BOEHRINGER INGELHEIM (29)

Een hands on cursus voor iedereen die meteen in actie wil schieten. Een heel gestructureerde cursus doorspekt met voorbeelden uit het dagdagelijkse leven. De subsidie van KMO-portefeuille is voor kleine bedrijven fijn meegenomen.

Katja CRAEGHS, Consultant GREENPOINT (29)

Dit is een onmisbare eyeopener hoe onderhandelen is opgebouwd, met passie en theatraal gebracht.

Erwin DE BOCK, Director Strategy, Development & Purchase SPIE (29)

Op een interactieve manier met veel anecdoten en praktijkvoorbeelden de kneepjes van onderhandelen aangeleerd krijgen.

Caroline LAMBRECHT, Group Medical Advisor BAYER (29)

Deze opleiding geeft je VERTROUWEN. Je gaat met rust, inzicht en overzicht onderhandelingen in en komt eruit met een gunstiger resultaat. Dirk is een straffe verteller die je vol enthousiasme introduceert in de wereld van het onderhandelen.

Timothy MACKEN, Zaakvoerder MADE (29)

Een zeer interactieve cursus met veel praktische voorbeelden. Een absolute aanrader!

Caroline HYLEBOS, Brand Manager HIV GILEAD SCIENCES BELGIUM

De inhoud, maar ook het enthousiasme, de dynamiek en het niveau van competentie doet mij deze opleiding sterk aanbevelen. Doorspekt met fantastische ervaringen, anekdotes en humor, was het voor mij 6 dagen ontspanning. Van een win-win gesproken!

Pieter Cretskens - Managing Partner – Netalux (30)

Absoluut schitterende cursus. Een rijkgevuld theoretisch programma doorspekt met anekdotes en praktijkoefeningen. Al lang niet meer zoveel bijgeleerd!

Frank Delattin - Bestuurder - Blue Planet Academy & Consulting (30)

Een Topcursus gegeven door een Toponderhandelaar. De goed uitgewerkte cases zijn onmiddellijk toepasbaar in de realiteit, schitterend gebracht met veel humor. Bedankt Dirk.

Christel Derwael - Procurement & Logistic Manager - Heraeus Electro-Nite International (30)

Zeer interessante cursus. Veel bijgeleerd en reeds onmiddellijk toegepast – met succes! – in mijn dagelijkse praktijk. Grappig, ernstig, handige tips, leerrijke oefeningen met een directe link naar de praktijk.

Alain Duriau– Bestuurder – Duriau Advice (30)

Zeer leerzaam: nuttig in het ‘echte’ bedrijfsleven, duidelijk met veel voorbeelden. Een vlotte spreker met veel ervaring in lesgeven en met kennis vanuit de praktijk.

Carl Gonnissen - Technisch Directeur – Democo (30)

Intensieve cursus die de tijdsinvestering meer dan waard is!

Peter Van Eylen - Managing Director - LED Techno (30)

Eindelijk eens een seminarie dat me liet verbazen en nadenken. Leerrijke uitleg door een ervaren prof met veel praktijkvoorbeelden.

Jorg Trippaers - Gedelegeerd Bestuurder - Trippaers (30)

Topopleiding! Zeer nuttige zaken geleerd voor mijn dagdagelijkse commerciële functie. Altijd boeiend en met humor. Thanks Dirk!

Nick Sterckx - Sales Manager - Group-GTS (30)

Zeer verrijkende training met veel nieuwe inzichten. Gegeven op een spontane, dynamische en humoristische wijze, gestaafd met tonnen praktijkervaring. De training heeft mijn kijk op en aanpak van onderhandelingen voorgoed veranderd. Dank je wel Dirk.

Jo Lucas - Commercieel Directeur – Omnibeton (30)

Topopleiding. Absolute aanrader voor iedere professional of leidinggevende. ‘Leerstof’ is meteen toepasbaar in de dagelijkse praktijk. Prof. Van Poucke is een heel geanimeerd docent waardoor er enkel ‘hoogtes’ en geen ‘laagtes’ zijn.

Geert Houben - CEO - Cubigo International (30)

Veruit de beste opleiding die ik ooit gevolgd heb… een aanrader voor twijfelaars!

Wim Verstraten – Retail Professional – Linkinoost-consult

Tot op vandaag de opleiding die mij het meest heeft bijgebracht! Ik gebruik de principes nog alle dagen. Elke euro waard.

Greet Jansen – Director – InQuest

Met afstand de beste cursus die ik ooit gevolgd heb! Fun, confronterend, leerrijk, spraakmakend.

Stefan Vanluyten – Owner-CEO - Atrado

Leuke, bruikbare tools, zeer veel praktijkvoorbeelden. En reeds terug verdiend!

Michiel VANDEWEYER – CEO – HiGENIUS (31)

Hartelijk bedankt voor de leerrijke en interessante training die mij erg van pas gaat komen als onderhandelaar.

Olivier PHILIPPAERTS – Bestuurder – PHILIPPAERTS We Live Horses (31)

Zeer praktijkgericht, onmiddellijk toepasbaar, aangename prof en een leuke groepssfeer. Dank voor de aangename en zeer boeiende cursus.

Philippe ONCLIN – Bestuurder – Groep ONCLIN (31)

Professor dr. Van Poucke bezit niet alleen een enorme kennis en een schat aan praktijkvoorbeelden. Hij slaagt er daarenboven in om zijn deelnemers te boeien en te entertainen waardoor je graag deelneemt en de kennis kan toepassen.

Mieke NEVEN – Gedelegeerd Bestuurder – BUROCAD (31)

De sleutel van succes ligt niet in gelijk hebben maar in gelijk krijgen. Hoe dat leert je deze cursus.

Bob MARTENS – Sales Manager – Brouwerij MARTENS (31)

Herkenbaar. Toepasbaar. Verhelderend. Amusant. Meerwaarde biedend.

Karel LUYCKX – Gedelegeerd Bestuurder – VANDERSTRAETEN (31)

Als ingenieur steun ik op feiten maar deze opleiding geeft veel inzichten in menselijk gedrag. Veel tips & tricks die je kan toepassen in de oefeningen en in het dagelijks leven.

Elise LANDENNE – Business Developer - ENGIE (31)

Op 6 dagen worden inzichten en kapstokken aangereikt die mij absoluut van pas komen. Zonder deze opleiding zou het resultaat van mijn onderhandelingen zeker minder zijn. Bedankt Dirk, voor de inhoud maar ook voor de aangename manier van lesgeven.

Jorrit CUPPENS – BU Manager – ESSERS Int. Transport (31)

Heel bruikbaar, doorspekt met heel veel voorbeelden. Ruimte voor persoonlijke ervaringen en hoe die met de geleerde technieken aangepakt kunnen worden. Levendige humor houdt het luchtig.

Wim Claes – Director – GOBO Transport & Logistics (31)

Leerrijke, interactieve sessies, vol met praktijkvoorbeelden. Mogelijkheid om eigen ervaringen te delen. Tips en tricks die je onmiddellijk kan toepassen in het dagelijks leven. En… het werkt!

Rosie Cardeynaels - Supply chain manager- Brouwerij MARTENS (31)

Een docent met talent, heel praktisch, met cases, ook op een hoger, strategisch niveau.

Pepijn VERHAEGHE - Sales Manager Industry Belux - VANDEMOORTELE(32)

Een aanrader! Een opleiding die me lang zal bijblijven zowel dank zij inhoud als vorm.

Christel VAN WAES - Purchase Manager – PETERSIME(32)

Dirk is een hele gepassioneerde lesgever die de theorie met humor en verhalen uit de praktijk overbrengt. Met cases en rollenspelen pas je het meteen toe.

Michiel STEVENS - Business Developer - ENGIE(32)

Dirk is een excellentie in zijn vakgebied. Met zijn enthousiasme slaagt hij erin om knappe onderhandelingstechnieken aan de groep over te brengen. Hij leert u dansen op een koord.

Nico PRIEM - Head of Project Development - ENGIE(32)

Een energiebooster! En een superprof! Een hands-on, praktische “masterclass” waarin hij theorie koppelt aan real-life cases met een duidelijke context en duidelijke leerdoelen.

Lieve MOMMAERTS - Account Director – ORMIT(32)

Deze 6-daagse onderhandelingsreis is een unieke ervaring! Real life cases gebracht met ongelooflijk veel enthousiasme en overtuiging maken u klaar om de onderhandelingsdans te winnen.

Jan-Karl VERLINDEN - Supply Chain Manager - QUALIPHAR(32)

Een zéér leerrijke training met een perfecte balans tussen theorie en praktijk. Door de vele simpele, en soms moeilijke voorbeelden wordt het toepasbaar in de eigen leef- en werkomgeving. Je wordt uitgedaagd je tactische capaciteiten uit de kast te halen.

Sofie LYNA - Market Access Manager - SANOFI(32)

Een voltreffer als opleiding! Alleen jammer dat ik deze geen 20 jaar eerder heb gevolgd. Inspirerende docent met cases en voorbeelden die de theorie en de aanpak doen onthouden.

Koen DE BOODT- Business Development Manager - ORMIT(32)

Een aanrader! Een opleiding die me lang zal bijblijven zowel dank zij inhoud als vorm.

Sofie VAN WAEYENBERGE - Account Director - ORMIT

The real-life behind the scene cases of the professor are priceless and make the training exceptional. This training has brought me way more than just negotiation skills. I am now a better manager, colleague, and employee thanks to the skills acquired in one semester.

Soraya BOUYANFIF - Flow Manager - DELHAIZE

De cursus haalt zijn kracht uit het aanleren en herleiden van onderhandelingstechnieken aan de hand van enkele eenvoudige basisprincipes die de cursist zich eigen maakt via cases en vele praktijkvoorbeelden gegrepen uit de carrière van de docent.

Louis LOUVRIER – Aankoper – BILTERIJST (33)

Heel veel echt bruikbare technieken die juist toegepast altijd op winst uitdraaien.

Philippe VLAEMMINCK - Managing Partner – MULTIMINDS (33)

Een zeer nuttige cursus die onmiddellijk kan worden toegepast in de praktijk, gebracht door een uitstekende docent.

Karel PAELINCK – Advocaat - VAN STEENBRUGGE & PARTNERS (33)

Een aanrader voor iedereen die zijn professionele carrière een meerwaarde wil geven.

Carl VANHOUTTE - Key Account Manager - WATER-LINK (33)

Een absolute must voor elke manager! Uitstekende afwisseling tussen theorie – interactie én case studies. De tijd vliegt voorbij door de boeiende en inspirerende verteller.

Hans GHELDOF - Marketing Director Europe - METAGENICS (33)

De unieke mengeling van kennis, humor en psychologie hebben mij echt geinspireerd en de ervaringen en verhalen zal ik de rest van mijn carrière meedragen. Bedankt, Dirk.

Koen JANSSEN - Key Account Manager - WATER-LINK (33)

Niet enkel voor top onderhandelaars maar voor elke professional. De grootste troef is de toepasbaarheid. Vanaf dag 1 kan je de tips en trics toepassen door de ideale combinatie van theorie, anecdotes, cases en tools.

Jelle CLEMENT - Practice Director - SUPPLY CHAIN CONSULTANTS EUROPE (33)

Absolute aanrader voor iedere onderhandelaar! Topseminarie met talrijke praktische voorbeelden.

Gerda MAES - Sales Manager - MSD ANIMAL HEALTH (33)

Beste seminarie en training ooit die elke professional zou moeten gevolgd hebben.

Stijn DELAURE – CTO - ENECO WIND (33)

Topopleiding op Champions League niveau! De aangereikte tools zijn een absolute meerwaarde voor mijn verdere ontwikkeling als professional en als persoon.

Tony FILIBERT - Chief Commercial Officer - DP WORLD ANTWERP (33)

Topaanrader! Zelden gezien dat iemand vanaf de eerste tot de laatste minuut zo boeiend en begeesterend een seminarie geeft. Zeer inspirerend, gepassioneerd, een vat vol ervaring. Bovendien heb ik deze sessies als enorm coachend ervaren.

Griet VANNESTE - Managing Partner - TAKING TURNS (33)

Je beseft dat ‘managen’ niet steeds de oplossing is en je leert op cruciale momenten zelf het proces controleren.

Filip VANDENWEGHE - Management Consultant – KOOKI (34)

Unieke inhoud op het raakvlak tussen economie en psychologie!

Wouter SAP – Bestuurder - LIONHEART Productions

Zeer herkenbaar en toepasbaar in alle vormen van het zaken doen en op een aangename manier gebracht.

Tom LEYBAERT – Bestuurder – LEYBAERT (34)

Topper! Super interessante lessen doorspekt met praktijkvoorbeelden, leerrijke oefeningen en gekruid met een goede laag humor.

Jurgen DEWACHTER - Operations Manager – PETERSIME (34)

Zeer inspirerend en geanimeerd gebracht met een praktische benadering door de actieve workshops.

Kurt Debbaut - Product Manager - LVD Company (34)

Op een interactieve manier met realistische praktijkcases krijg je tips en strategieën die je dagdagelijks veel beter doen onderhandelen.

Joos VERSTRAETE – CEO – STERIMA (34)

Een aanrader! De opleiding steekt zeer goed in elkaar, doet je veel bijleren en rendeert onmiddellijk in de praktijk. Evenwichtige mix van wetenschap, anecdoten, ervaringen en praktische oefensessies.

Cedric MEDARD - Account Manager - ROYAL BELGIAN FOOTBALL ASSOTIATION (34)

Deze cursus werd me door mijn manager aangeraden als de beste opleiding die hij in zijn carrière had gevolgd. Ik ga hetzelfde aanraden: the best ever.

Tamara LOOS - Lead Market Access Manager – ROCHE (34)

Zeer direct toepasbare tips! Dirk is een toegankelijke topspreker die open staat voor de groep. Zeer enthousiast, zeer gedreven, met bakken ervaring, en een goede afwisseling tussen theorie en concrete cases.

Ann-Marie PATTEET - Commercial Director - WELEDA (34)

Zeer aan te bevelen! Prof Van Poucke brengt de materie op een enorm leuke manier. Zijn inleving en enthousiasme maakt de sessies zeer leuk en tegelijk leer je veel. Door de vele oefeningen en casussen leer je de theorie meteen toe te passen.

Joran VERHOFSTÉ - Purchaser Raw Materials - RENDAC (34)

Praktisch toepasbaar, sprekende voorbeelden, gebracht op magistrale wijze, gekruid met de nodige humor! Dank, Dirk, voor deze boeiende opleiding die de theorie naadloos aan de praktijk toetst.

Nicolas VYNCKE – CEO – INGENIUM (34)

Een aanrader voor elke jonge ondernemer. Met een ruime rugzak vol kennis, inzichten en ervaringen ga ik met vertrouwen onderhandelingen (in al zijn vormen) tegemoet. Zeer nuttig en to the point en bruikbaar in alle facetten van het professionele leven.

Thomas KOKKEN - Business Development/Bestuurder - DSV Belgium (34)

Het seminar verduidelijkt, structureert en brengt nieuwe inzichten wat onderhandelen is in een aangename sfeer en kader. Bedankt, Dirk!

Christina ANTHOONS - Key Acc Manager Distribution Channel - BD - BECTON DICKINSON (35)

Een krachtige kapstok waarmee je direct een impact kan maken tijdens je onderhandelingen. Veel feedback uit de praktijk zorgen voor een helder beeld.

Jeffrey BEENS - Hoofd Administratieve Diensten - G. SMEYERS (35)

Je recommande vivement ! Le séminaire mélange une bonne dose d’expertise et d’expérience de Dirk Van Poucke : non seulement on y entraine des méthodes de négociations pratiques mais on y apprend également à identifier les situations dans lesquelles les interlocuteurs peuvent nous placer.

Baudouin BOKIAU - Project Developer - ENGIE-ELECTRABEL (35)

Cases die de theorie laten ervaren, zorgen ervoor dat het bijblijft en je eraan terugdenkt wanneer je het nodig hebt.

Catherine BREMS - Head of Human Resources – ORMIT (35)

Top! Prof Van Poucke leert inzichten en methodes aan met cases en workshops waardoor je efficient kan strategieën bepalen en je tegenspeler kan doorgronden om tot het beste resultaat te komen.

Ruben SEYS - Purchasing Mgr Capex & Energy – VANDEMOORTELE (35)

Een echte aanrader! Theorie en praktijk goed in balans en een zeer goede teacher.

Kim SCHUERMANS - Account Manager Structural Heart - EDWARDS LIFESCIENCES (35)

Het is een bijzonder leerrijke en toegepaste cursus gegeven door een doorwinterde onderhandelaar met tonnen beroepservaring! Ik stapte binnen als een ‘groentje’ maar stapte buiten met voldoende zelfvertrouwen om moeilijke onderhandelingen tot een goed einde te brengen.

Katrien SWERTS - Manager New Ventures – VIB (35)

De cursus bevat tal van inspirerende voorbeelden en zeer concrete technieken. Al na dag 1 waren de inzichten nuttig en winstgevend in professionele onderhandelingen (en ook in privé situaties toepasbaar).

Bram VAN GENABET - Corporate Digital Development Manager - BARRY CALLEBAUT (35)

Mooie combinatie van theoretisch kader en onderzoek en concrete en praktische verhalen en cases. Gebracht op een manier die blijft hangen: met humor, menselijkheid en resultaatgerichtheid. Bedankt, Dirk!

Bert Bleyen - Head of Talent Development - ORMIT TALENT (35)

La dynamique et l’enthousiasme du Prof Van Poucke vous permet de suivre ses cours a un très bon niveau (même si ce n’est pas dans votre langue maternelle) ! Les exemples donnés et les exercices (même s’ils ne sont pas dans votre domaine d’expertise) vous permettes aisément de les transposer dans votre day-to-day job.

Nathalie PLASMAN - Business Unit Mgr. Oncology - TEVA PHARMA (35)

Dit was veruit de beste opleiding die ik al gevolgd heb: zowel presentatie, cases, praktijkvoorbeelden en tips. Een zeer leerrijke en interessante ervaring. Bedankt!

Els RUTTEN - Operations Manager - CLEARFACTS

Een echte aanrader! Met interessante cases en uit het leven gegrepen situaties gidst Dirk je gedurende 6 boeiende dagen door de wereld van het onderhandelen en beïnvloeden.

Liesbeth LEHOUCQ - Buyer Ingredients – VANDEMOORTELE (35)

Zeer interessante en leerrijke opleiding! Praktijkvoorbeelden en nieuwe inzichten zullen ervoor zorgen dat ik onderhandelingen op een veel betere manier ga aanpakken.

Jo BOONEN – Gedelegeerd Bestuurder – EDIBO (36)

Zeer “hands-on”: praktische handvaten voor de ondernemer. Niet theoretisch en toch onderbouwd.

Jan De Schepper – Gedelegeerd Bestuurder – DELTHA (36)

Zeer complete, boeiende cursus. Ideale mix van theorie, cases, best practices, leuke anekdotes en, niet onbelangrijk, op tijd en stond een kwinkslag. Bedankt, Dirk!

Stefaan GODDET – Senior Procurement Manager – FARMALINE (365)

Dagelijks toepasbaar: cases uit de praktijk (alsof ze van bij ons op de zaak komen); interactief zodat je uit je comfortzone wordt getrokken; met een lesgever vol knowhow (en humor).

Tineke KEMPENEERS – Bestuurder – GALVACOAT STEELCOAT (365)

Aangename, ludieke manier van lesgeven waarbij alle aspecten van onderhandelen met concrete voorbeelden worden uitgelegd. Continue interessant, veel interactie en cases waardoor je veel leert van de prof en van elkaar.

Els STEVENS – Key Account Salesmanager – CLAES DISTRIBUTION (365)

Een game-changer! Een fantastische opleiding doorspekt met praktijkoefeningen. Een reis in de menselijke psyché, doorweven met ongelooflijke verhalen en anekdotes. Deze cursus moet je echt ‘verteren’.

Seppe THYS – Gedelegeerd Bestuurder – HAMSTER CLEANING (365)

Een echte aanrader! Op een heel duidelijke manier gebracht en goed opgebouwd met heel veel praktijkvoorbeelden. Nieuwe inzichten over onderhandelen die ik onmiddellijk in de praktijk met succes kon toepassen.

Marco TURCATTO – Sales & Marketing Manager – C.V.O. (365)

Veel interactiviteit. Veel voorbeelden uit de praktijk waardoor je er onmiddellijk concreet mee aan de slag kan gaan.

Olivier COSTA - Medische Directie - UZ BRUSSEL (37)

Bijzonder positieve, leerrijke en geestige inwijding in het moeilijke en complexe proces van onderhandelen.
Ingrid DE POTTER – Bestuurder – COMFORTHOME (37)

Ingrid DE POTTER – Bestuurder – COMFORTHOME (37)

Zeer goede tools die ik al in de praktijk heb omgezet. En ze werken! Creatieve, levendige opleiding. Ik ben hier veel wijzer geworden.

Ingrid CLEERBOUT - Aankoop en Productontwikkeling - RABBIT (37)

Avec le Prof. Dr. Dirk Van Poucke vous apprendrez à augmenter, par la négociation, le gain collectif mais également à gagner la plus grande part tout en rendant tout le monde heureux. Merci !

François DETROUX - Key Program Project Leader – ENGIE (375)

Perfecte mix van theorie en oefeningen. Interactief met veel humor. Op wetenschap gebaseerde inzichten gespekt met herkenbare voorbeelden uit de praktijk.

Jarno VAN DE VOORDE - Account Manager - BECTON DICKINSON (375)

Zeer informatief, inspirerend en praktisch toepasbaar topseminarie. Het biedt meer comfort bij het onderhandelen en je bereikt betere resultaten.

Cédric LIBERT - Associate Director Value & Access - GILEAD SCIENCES (375)

Onbetaalbaar! Wetenschap met ontelbare praktijkvoorbeelden gebracht. De synergie van een academicus én ondernemer.

Giovanni NAESSENS – Bestuurder - IMMO MGN (375)

Uitermate boeiend! Heldere inzichten gecombineerd met cases uit het leven gegrepen. Je kijkt nooit meer op dezelfde manier naar interacties en dynamiek tussen mensen.

Ingrid FLEURQUIN - Directeur Federale Verplichte Ziekteverzekering - CHRISTELIJKE MUTUALITEITEN (375)

Zeer entertainende opleiding die door veel praktijkvoorbeelden moeilijke principes tastbaar maakt.

STIJN EECKHOUDT - Director Implant Technology – COCHLEAR (38)

Dynamische en professionele spreker die op zeer boeiende en actieve manier praktische technieken bijbrengt, gestaafd met concrete praktijkvoorbeelden.

LIEVEN LAUWEREYS - Accountmanager - WATER-LINK (38)

Een aanrader: interessant, verrijkend en praktisch.

HENRI GOVAERE – Bestuurder - GOVAERE BOUW (38)

Onder een fantastische begeleiding leer je met praktijkoefeningen de tips en trics. Alle technieken worden aangeleerd om een onderhandeling goed te starten, te doorlopen en tot een finaal akkoord te komen.

CELINE VAN THIENEN – Advocaat - ESKA LAW (38)

Met praktijkvoorbeelden en echte, reële cases worden de kneepjes van het onderhandelen uitgelegd. Bedankt voor de enthousiaste en inspirerende manier van lesgeven!

KARMEN VERSTUYFT - Key Accountmanager - WATER-LINK (385)

Een eye-opener. Een uitmuntende en enthousiaste lesgever met enorme ervaring. Van de basics tot gevorderde technieken van onderhandelen.

MARCEL VOSSENBERG - Procurement Manager - COCHLEAR TECHNOLOGY CENTRE (385)

Dirk vertrekt vanuit een jarenlange ervaring met verhalen en praktijkvoorbeelden. Hij neemt je stap voor stap mee: van de souks van Marrakech tot onderhandelingen op de raad van bestuur…

TOM VAN VLAENDEREN - Key Accountmanager - WATER-LINK (385)

Héél leerrijk! Scherpe voorbeelden, veel humor en enthousiasme maken de evidence-based theorie onmiddellijk toepasbaar.

FELIX VAN CAMP - Strategisch Portfolio Manager – ANACURA (385)

Erg leerrijk en boeiend seminarie. Heel vlot gebracht met veel humor. Voor iedereen zeker de moeite om te volgen!

MARIE PORTIER - Sales Development Manager - SGS BENELUX (385)

Enorm interessante opleiding die ik aan iedereen kan aanraden! Al vanaf dag 1 kon ik de onderhandelingstechnieken met succes gebruiken!

PIERRE GOVAERE – Bestuurder - GOVAERE BOUW (385)

Een echte aanrader voor elke professional! Perfecte mix van praktijkoefeningen, academische onderbouw en de zeer brede ervaring van de lesgever.

FRANK CARON - Business Trainer - MANAGEMENT TODAY INTERNATIONAL (380)

Aangename en leerrijke cursus die mij veel voordelen gaat bieden om een betere zakenvrouw te zijn. Het heeft mij op vele gebieden geïnformeerd maar vooral geïnspireerd.

Kim CASTERMANS - Bestuurder - NOBA Mode (39)

Zeer praktijkgericht: de theorie wordt onmiddellijk omgezet in de praktijk!

Karolien DE BAETS - Senior Manager - DELOITTE Accountancy (39)

Direct toepasbaar in de praktijk. Je behaalt meer succes in elke onderhandeling: zowel professioneel als privé.

Koen LAMBRECHTS - Bestuurder - ERIC BANDEN (39)

Deze training heeft mij heel concrete tools gegeven met significant betere resultaten.

Daan PEETERS - Corporate Business Development - Group MACHIELS (39)

De hoge verwachtingen zijn meer dan ingewilligd. Leren onderhandelen maar ook inzichten die je op persoonlijk vlak doen groeien.

Valérie PEETERS - Bestuurder – OMNIBETON (39)

Zeer interessante opleiding, gestoffeerd met inspirerende en herkenbare voorbeelden, meteen toepasbaar in de dagdagelijkse bedrijfsvoering.

Yannick VANGOMPEL - Bestuurder - SLEURS & VANGOMPEL (39)

Zeer actieve en intensieve opleiding die tal van bruikbare en vernieuwende tools aanreikt die onmiddellijk inzetbaar zijn in je professionele praktijk.

Sarah VAN HEGHE - Lead Legal Counsel – DEMOCO (39)

Een absolute aanrader! Je leert met een gestructureerde aanpak, strategische zetten en goed ruilen betere resultaten boeken met tegelijk een beter gevoel bij de tegenpartij.

Joris BRUSSICH - Bestuurder - Energiecenter GEUNS (39)

Wat een eye-opener! Met de juiste tools verandert alles: vroeger vermeed ik onderhandelingen, nu kijk ik er heel erg naar uit!

Ron VAESSEN - Eigenaar & CEO – ROFIX (39)

Een zeer concrete leerervaring met interessante cases en voorbeelden die gemakkeijk toepasbaar zijn.

Thomas VERSCHUEREN - Business Developer – FRAKO (40)

Dirk is een expert en geeft de cursus met veel passie. Veel interactie en zeer toepasbaar.

Gijs KUNNEN - Service Manager - CEGEKA (41)

De diepgang leidt tot betere en hogere verkoopresultaten. Oplossings- en mensgericht.

Mirjam MAESSEN - Regional Account Manager - ENGIE ELECTRABEL (41)

Zeer goede en realistische cursus, inzetbaar vanaf dag 1. Je bereikt een mooi resultaat met soms eenvoudige tools.

Frederik MOREL - Program Manager – OIP (41)

Hoe je met kleine inspanningen grote resultaten kan halen.

Kristof VAN DER DOOREN - Accountmanager - ENGIE ELECTRABEL (41)

Je leert de kneepjes van het onderhandelen door onderbouwde theorie, tonnen concrete voorbeelden en uitdagende oefeningen. Zowel privé als professioneel.

Anneleen VANLOMMEL - Account Director - ORMIT TALENT (41)

Hands-on tips & trics! Met cases krijg je een heel goed inzicht in dagdagelijkse professionele situaties.

Glenn VANOBOST - Program Manager – SCIOTEQ (41)

Een absolute aanrader! De leerstof wordt uitgelegd met voorbeelden en iedere dag interessante cases.

Pieter DE SPAEY - Internal Accountmanager - ENGIE ELECTRABEL (410)

Toepasbaar in alle sectoren en voor heel veel functies. De link met de realiteit is zeer groot en actueel. Concrete adviezen en technieken; inzicht in processen en tools.

Jeroen BAELE - Diensthoofd inkoop-materiaalbeheer logistiek i.o. - KRONOS EUROPE (411)

Aanrader voor iedereen! Fantastische opleiding die veel persoonlijk inzicht geeft en best practices.

Serge VAN DAMME - Accountmanager - ENGIE ELECTRABEL (412)

Eén van de beste trainingen die ik ooit gevolgd heb! Top inhoud + Top trainer = Top Training.
Eef VANDENDRIESSCHE - Market Access Manager – ASTRAZENECA (41)

Eef VANDENDRIESSCHE - Market Access Manager – ASTRAZENECA (413)

Deze opleiding is absoluut een aanrader! Zeer leerrijk in een aangename omgeving. Onmiddellijk toepasbaar in de praktijk. Veel voorbeelden en realistische cases.

Kwinten CAMERMANS - Buying Professional – SIEMENS (414)

Grote aanrader voor iedereen die in een sales-, aankoop- of managementfunctie zit. Bedankt Dirk voor al jouw kennis en expertise te delen op een interactieve en humoristische manier.

Elise VAN DE VYVER - Sales Engineer - BASTIN & CO (415)

Heel praktische handleiding met de do’s en dont’s in onderhandelen. Je beseft hoe vaak (professioneel en privé) je eigenlijk moet onderhandelen.

Elisabeth DEKETELAERE - Jonas SEGERS - Business Developers - ENGIE ELECTRABEL (416)

Perfecte mix tussen concepten en voorbeelden, inhoudelijke diepgang en bondigheid, door een professor met een schat aan praktijkervaring. Hoge fun factor (veel gelachen).

Matthias NEIRYNCK - Private Equity (Principal) – MANEFIN (417)

Een aanrader! Zeer goed onderbouwde opleiding, dicht bij de praktijk en meteen toepasbaar op de werkvloer.

Liselotte MORTIER - Coördinator Projectontwikkeling en -regie – VENECO (418)

Fantastische cursus die ik aan iedereen ten zéérste kan aanbevelen! Hoge toepasbaarheid zowel privé als professioneel; leuke mix theorie/praktijk; zeer interessante topics; heel aangename manier van lesgeven.

Sébastien VAN CAUSENBROECK - Market Access Manager - JANSSEN-CILAG (419)

Dankzij deze opleiding pak ik situaties veel beredeneerder aan. Bedankt, Dirk!

Vincent WARSON – Bestuurder – WARSO UNITS (42)

Bruikbaar vanaf de eerste tot de laatste dag door het interactief concept. Zeer inspirerend gebracht.

Geert VAN LOOCK – Hoofd Calculatie – DEMOCO Group (42)

Praktijk en theorie van onderhandelingstechnieken onder het vakkundig toeziend oog van prof. Van Poucke met veel praktische (en hilarische) voorbeelden. En je leert veel aangename mensen kennen.

Toon TORDEUR – M&A Manager – Mint Tandartsen

Door de cases wordt de theorie zeer praktijkgericht overgebracht. Uit iedere sessie kan je take-aways meenemen die per direct kunnen toegepast worden in jouw bedrijf.

Maxime SCHREURS – Business Development Manager – MINT Tandartsen (42)

Zeer praktisch en direct toepasbaar in de werkomgeving. Interessante theorie met echte voorbeelden. Zeer realistische, goed uitgewerkte cases. ROI < 1 jaar.

Stef KERKHOFS – COO – APK (42)

Als ingenieur en leidinggevende heeft deze training me enorm geholpen. Van menselijke psyche tot goed toepasbare technieken. Onderhandelen zie ik nu als ‘part of the game’, ik ben het zelfs leuk gaan vinden.

Bert Goffings - Site Manager - SABIC (42)

Dirk is een uitstekend lesgever. Met veel voorbeelden vanuit de praktijk legt hij het glashelder uit. En je kan het direct toepassen in de praktijksessies.

Koen COOLEN – Project Engeneer – EQUANS (42)

Top spreker! Spijtig dat ik deze opleiding niet vroeger heb gevolgd. Eén op één toepasbaar in het bedrijfsleven. Veel nuttige ‘handvaten’.

Alain BULEN – Operational Manager – SWECO (42)

Echte aanrader om te volgen! Zéér duidelijke, boeiende, inspirerende opleiding. Zéér nuttig in de praktijk. Fantastische prof Dirk Van Poucke: duidelijk en behulpzaam waar nodig.

Davy COENEN – Sales Manager – UMANI Group (421)

Zeer nuttige opleiding dankzij veel tips en tricks. Realistische cases waardoor je de theorie kan omzetten in de praktijk en in het dagelijkse leven.

Lore TIELENS – Strategic Buyer – PRIMAGAZ (422)

Absolute aanrader. Zeer boeiende opleiding met pittige groepscases, nuttige inzichten en tips uit de echte praktijk.

Jurgen RAMAEKERS – Business Development Manager Corporate – LICATA VINI (423)

Een echte aanrader. Zeer praktische cursus met veel tools en inzichten. Daardoor zeer toepasbaar, zelfs buiten onderhandelingen, in het ‘dagelijkse leven’.

Nick VAN REEMPTS – Project Manager – CELANESE PRODUCTION (424)

Een aanrader! Eén van de meest inspirerende opleidingen die ik ooit heb gevolgd: heel wat opgestoken om mee te nemen naar mijn organisatie. Dirk combineert humor met doorgedreven kennis én ervaring; praktijk en theorie.

Elke VANHOREBEEK – Directeur Sales & Marketing – IDEWE (425)